x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL îi cere lui Mircea Geoană să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului

PDL îi cere lui Mircea Geoană să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului

01 Sep 2009   •   00:00

Partidul Democrat Liberal cere candidatului PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu folosi resursele publice în campania electorală pentru Preşedinţie.



"Înţelegem poziţia ingrată în care se află Mircea Geoană, preşedinte al Senatului dar şi candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din acest an, care este suspectat de opinia publică de faptul că foloseşte facilităţile funcţiei sale publice în scop electoral. Institutul de Politici Publice s-a sesizat deja asupra acestui aspect, sugerându-i candidatului PSD la alegerile prezidenţiale să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului", se arată într-un comunicat de presă al Partidului Democrat Liberal remis MEDIAFAX.

Democrat-liberalii îi reamintesc lui Mircea Geoană că cei doi candidaţi, al PNL şi al UDMR, la funcţia supremă în stat şi-au prezentat demisiile din funcţiile deţinute în ierarhia Parlamentului.

"Partidul Democrat Liberal aşteaptă de la candidatul PSD Mircea Geoană să dea dovadă de responsabilitate, respectiv să nu folosească resursele publice care decurg din funcţia de preşedinte al Senatului în campania electorală în care s-a angajat de luni de zile şi să-şi dea demisia din funcţia publică pe care o deţine", se mai arată în comunicatul PDL.

Tot marţi, IPP a remis un comunicat în care salută decizia lui Crin Antonescu de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi îi cere lui Mircea Geoană să solicite, în perioada oficială a campaniei pentru prezidenţiale, concediu fără plată, dacă nu chiar să demisioneze din poziţia de preşedinte al instituţiei.

Crin Antonescu a anunţat, duminică, la Piatra Neamţ, că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Senatului, motivând că începe campania electorală şi că nu ar avea timp să se ocupe şi de aceasta şi de atribuţiile din Parlament.

Antonescu a spus, într-o conferinţă de presă, că nu vrea să fie bănuit că foloseşte logistica Senatului pentru a-şi derula campania electorală la Preşedinţie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic