x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL va numi doi membri în Consiliul de Administraţie al SRTv, PSD şi PNL pierd câte un loc

PDL va numi doi membri în Consiliul de Administraţie al SRTv, PSD şi PNL pierd câte un loc

08 Oct 2012   •   17:23
PDL va numi doi membri în Consiliul de Administraţie al SRTv, PSD şi PNL pierd câte un loc

Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL îşi vor retrage câte un reprezentant din Consiliul de Administraţie al SRTv, iar PDL va numi două persoane în CA, au decis luni liderii de grupuri parlamentare, într-o întâlnire în care au discutat despre împărţirea membrilor CA al SRTv pe baza algoritmului politic.

"Mâine (n.r.-marţi) vom avea de dimineaţă şedinţă de Birouri Permanente comune, iar după-amiază şedinţă de plen reunit pentru a se realiza actul de decizie al Curţii Constituţionale. De la PSD vor rămâne doi reprezentanţi în CA al SRTv, noi vom retrage un reprezentant şi PNL unul, iar PDL va avea doi, restul rămân la fel (n.r.- unul UDMR, unul UNPR şi unul minorităţi)", a declarat liderul grupului PSD de la Camera Deputaţilor, Marian Neacşu.

El a adăugat că propunerile nominale vor fi făcute marţi dimineaţă, iar audierile la comisiile de specialitate vor avea loc marţi înainte de plenul comun, cel mai probabil la ora 14,00.

Curtea Constituţională a admis pe 26 septembrie, cu majoritate de voturi, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Camera Deputaţilor şi a constatat că hotărârea Parlamentului privind desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune este neconstituţională, în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor de către grupurile parlamentare reunite ale celor două Camere.

Curtea Constituţională a României a considerat că acea componenţă a CA nu a respectat algoritmul politic din Legislativ, pentru că în ea nu se regăsea niciun reprezentant al PDL.

×