x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pericol de dizolvare la Sectorul 2

Pericol de dizolvare la Sectorul 2

30 Iun 2004   •   00:00

Consiliul local al Sectorului 2 risca sa se dizolve daca cele doua tabere, Alianta PNL-PD si PSD, nu vor cadea la pace.

MONICA ANDREI

Tipete, cuvinte rostite pe un ton nu tocmai prietenesc, aplauze atunci cand era cazul. Nu a fost vorba despre atmosfera de pe un stadion asa cum parea la prima vedere, ci din sala de consiliu a Primariei Sectorului 2. Motivul a fost depunerea juramantului de catre Neculai Ontanu, primarul PSD ales in al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Scandalul a inceput din tabara Aliantei PNL-PD care a demonstrat inca o data ca nu stie sa piarda conducerea unui sector.

SCANTEI. Consilierii Aliantei au vrut sa convoace o sedinta de indata pentru validarea primarului de sector, nefiind de acord cu modul in care secretarul primariei i-a convocat pe consilieri, intrunirea purtand numele de ceremonie. Scantei au iesit imediat dupa ce Elena Matei, reprezentantul Aliantei D.A., a spus ca secretarul a convocat sedinta extraordinara in cursul zilei de luni, iar legea spune ca aceasta are loc la trei zile de la convocare.

AVERTISMENT. Secretarul primariei le-a spus consilierilor ca nu va cadea in capcana pe care ei incearca sa o intinda. "Pai bine, domnilor! Dumneavoastra incercati acum sa schimbati legea! Pai, daca acceptam, ceea ce ar fi ilegal, constituirea sedintei de indata nefiind cutremur sau alte calamitati, inseamna ca, automat, am recunoaste ca fiind legale cele doua hotarari luate saptamana trecuta, cand, fara PSD si PRM, v-ati ales presedinte de sedinta si viceprimar", a spus Toma Sutru, secretarul primariei. El a avertizat ca in aceasta situatie Consiliul Local al Sectorului 2 risca sa fie dizolvat. "Ati dat deja doua hotarari ilegale. Riscati sa fiti dizolvati daca, in sase luni, mai aprobati o hotarare la limita legii", a spus Sutru. Consilierii Aliantei au vrut sa profite de eveniment si sa aleaga tot ieri viceprimarul, dar n-au reusit. In urma cu o saptamana a mai avut loc o tentativa de acest gen, insa Horia Scarlat, propus de consilierii PNL-PD, n-a putut sa fie ales viceprimar din lipsa de cvorum.

SECTORUL 5. Lucrurile au mers un pic mai bine la Sectorul 5 unde primarul, care este, Marian Vanghelie, a depus juramantul fara prea mult tam-tam. Chiar daca a durat putin mai mult, tot ieri a fost ales si viceprimarul Sectorului 5 in persoana lui Marcel Bera, membru PNL.

Primarii Aliantei, in ceata

S-au laudat in campania electorala ca sunt specialisti in administratie locala. Au facut declaratii care mai de care mai pompoase. Si cu toate acestea, primarii Aliantei PNL-PD, cu exceptia lui Adrian Inimaroiu, edilul Sectorului 4, nu sunt in stare sa poarte o discutie pana la capat despre problemele administrative ale sectoarelor pe care le pastoresc. "Vreti sa ma intrebati despre administratie locala? Peste doua-trei saptamani putem vorbi. Pana atunci incerc sa vad despre ce este vorba", acesta a fost raspunsul primarilor Adrian Chiliman, Liviu Negoita si Cristian Poteras. Poate inca mai iau meditatii de la seful lor mai mare, Traian Basescu.
×
Subiecte în articol: politic