x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PEŞTELE’N BALTĂ EPISODUL 7/Cu marfa clientului

PEŞTELE’N BALTĂ EPISODUL 7/Cu marfa clientului

de Toma Roman Jr    |    03 Noi 2008   •   00:00
PEŞTELE’N BALTĂ EPISODUL 7/Cu marfa clientului

Domnul premier crede că atribuţiile unui deputat sunt cele de Superman gospodăresc-edilitar, care toarnă asfalt şi racordează ţevi. Mă întreb serios dacă în oferta electorală a domnului Tăriceanu intră şi schimbatul becurilor arse şi dacă domnia sa o să umple şi butelii cu furtunul.



De curând, într-o emisiune la Antena 3, colega Gabi Vrânceanu Firea a binevoit să-l întrebe pe domnul Tăriceanu cărui public i se adresează în Ilfov. Iată ce a răspuns: "În judeţul Ilfov unde candidez marea parte a populaţiei locuieşte în mediul, aş spune, suburban sau localităţi mici precum Buftea, de exemplu, sau Periş unde problemele sunt total diferite faţă de cele din Bucureşti. Cred că e o altă provocare, aş spune, faţă de ceea ce este Bucureştiul de astăzi, care este un oraş civilizat. În aceste zone din Ilfov sunt sate, comune în care se trăieşte în continuare fără apă, fără canalizare, fără drumuri asfaltate, cu oameni care trebuie să facă naveta zeci de kilometri pentru a ajunge la locul de muncă. Prin urmare, cred că am mult mai multe lucruri cu care mă voi confrunta, probleme pe care cetăţenii le au şi în sprijinul cărora încerc să vin, decât aş fi avut în Bucureşti."
Lăsând la o parte limba din pal melaminat pe care o foloseşte domnul Tăriceanu şi carenţelele de logică (rezultă că o să vină în sprijinul problemelor). Putem face constatarea că domnul premier crede că atribuţiile unui deputat sunt cele de Superman gospodăresc-edilitar, care toarnă asfalt şi racordează ţevi. Mă întreb serios dacă în oferta electorală a domnului Tăriceanu intră şi schimbatul becurilor arse şi dacă domnia sa o să umple şi butelii cu furtunul. Un alt punct de bază ar fi bătutul albuşurilor pentru electoarele-n vârstă. Mi se pare, de asemenea, absolut cinic să vorbeşti despre infrastructură proastă atunci când în majoritatea localităţilor din Colegiul 4 Ilfov administraţia locală a fost şi este în mâinile liberalilor, iar de patru ani şef al executivului e chiar domnul Călin Anton cum l-o mai chema Tăriceanu. Cum-necum, cel care a supravieţuit la şefia Guvernului României vreme de patru ani se doveşte un mare demagog.

Cu stimă, Toma Roman jr, reporter special la Jurnalul Naţional şi candidat APVE pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 4 Ilfov


Mutra lui Călin la Mogoşoaia

Mi-a scris un prieten prin intermediul blogului său, botezat Blogureşti. Cristi, aşa îi spune omului, a văzut joi seara, în timp ce eu mă dădeam la televizor în compania lui Victor Ciutacu, o scenă deosebită la Mogoşoaia. Nişte maşini ale Luxten, firmă care se ocupă pe bani publici cu iluminatul oraşelor şi satelor patriei erau implicate în întinderea, între stâlpii cu becuri a mutrei sub formă de banner a premierului. Cum duşmanul de clasă poate răsări de te miri unde, operaţiunea era securizată de o haită de poliţişti comunitari. Cum la Mogoşoaia este primar un domn Precup, liberal de felul lui, îmi vine să mă întreb, complet nevinovat, pe banii cui funcţionau luxtenii şi gardienii la ora aia destul de târzie.
Până una-alta, "Noi să fim sănătoşi!"

×
Subiecte în articol: politic