x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PEŞTELE-N BALTĂ / Iadul cu puţin verde din Corbeanca

PEŞTELE-N BALTĂ / Iadul cu puţin verde din Corbeanca

de Toma Roman Jr    |    29 Oct 2008   •   00:00
PEŞTELE-N BALTĂ / Iadul cu puţin verde din Corbeanca

episodul 6
Am ajuns, bătând colegiul electoral numărul 4 din Ilfov, şi la Corbeanca. Am debarcat în satul Ostratu, la doi paşi de aşa-numitul "Paradis verde" al domnului Cristian Ţânţăreanu, altfel un personaj simpatic. La nici doi paşi de locul de fiţe cu viloaie de milioane de euro şi limuzine extrem de scumpe care gonesc în sus şi-n jos se află o potenţială bombă ecologică.



Lacul de la Ostratu a devenit un soi de groapă de gunoi pentru ortomanii din Corbeanca. Locul arată ca un peisaj din iad spart cu puţin verde de la peticele de iarbă rămase pe mal. Firmele de construcţii, specializate în palate, care au acţionat în zonă au trântit pe malul lacului sau chiar în apă toate reziduurile de pe şantiere. Plăci de beton armat, cărămizi sparte, mormane de moloz se întâlnesc la tot pasul. Luciul de apă se pare că nu a mai fost dragat de un secol. Pe lângă astea, ca un fel de cireşe pe tort, zac stive de PET-uri, pantofi desperecheaţi, ţoale rupte, bulendre care nu mai foloseau prin casă. Ca focarul de infecţie să fie complet, animalele vii, câini şi pisici scorciovesc prin gunoaie sau printre cadavrele mai multor colegi de specie, intrate în putrefacţie.

PESCUITUL INTERZIS
Cineva de la primăria din Corbeanca are un simţ macabru al umorului. Chiar pe partea secată a lacului, umplută de stuf şi gunoaie, au fost instalate mai multe plăci cu "Pescuitul interzis”, de parcă cineva ar mai putea să prindă ceva acolo. Chiar şi pe pilonii podului de peste lac s-a chinuit un om să scrie acelaşi text, însoţit de o frumoasă formulă grafică, ceva între aligator şi peşte-spadă. Din câte cunoaştem, nu a luat nimeni vreodată o amendă pentru gunoaiele puse aiurea în şi pe lângă lacul de la Ostratu. Garda de mediu nu a trecut pe aici, la fel cum pro­babil nu o să-şi rănească simţul olfactiv prin zonă nici premierul Tăriceanu.

Dacă autorităţile locale nu vor lua repede măsuri să cureţe zona, lacul poate să dispară pur şi simplu sub gunoaie şi să devină o mocirlă urât mirositoare, capabilă să răspândească eu ştiu ce molime.

AM DESCOPERIT SEXUL ÎNGERILOR!
Ca să nu încheiem într-o notă tragică, vrem să semnalăm o descoperire senzaţională (da, ca la OTV!) a echipei de campanie electorală de la Jurnalul Naţional. Am intrat să ne reculegem niţel la umbră, în cimitirul din curtea bisericii din Ostratu. Ne-a impresionat un cavou al unor saşi ardeleni catolici aterizaţi nu se ştie cum tocmai în comuna Corbeanca. Există o statuie a Fecioarei Maria, străjuită de patru îngeraşi. Întregul complex, făcut din ghips, este vopsit cu argintiu de sobă, culoarea pe care o aveau godinele când eram copil. Am studiat mai cu atenţie unul dintre înaripaţi şi am văzut că e dotat cu organ sexual masculin. Degeaba s-au chinuit generaţii de teologi şi filozofi să se prindă care-i sexul îngerilor. Nici dom’ Pleşu, specialist în domeniu, nu se putea pronunţa exact. Ei bine, noi am găsit răspunsul fix la Ostratu.

TĂRICEANU FURĂ STARTUL
Campania electorală încă nu a început oficial, dar domnii Tăriceanu şi Petrache, "catindaţi” PNL din Ilfov au împânzit încă de la data de 26 octombrie colegiul 4 cu mutrele lor atârnate între stâlpii de înaltă tensiune. Bannerele cuprind texte de o inteligenţă maximă cum ar fi "Tăriceanu pentru Ilfov" sau "Pentru o Românie mândră şi prosperă!". Mi-a venit să mă întreb "ce naiba e Tăriceanu pentru Ilfov?”. Mai la vale am văzut o altă formă de exprimare electoral artistică, un cearceaf cu premierul privit extatic de o doamnă babă, chestie care vrea să ne demonstreze că omul e prietenu’ poporului. Habar n-avem dacă legea electorală sancţionează cumva afişajul înainte de declanşarea oficială a campaniei, dar noi aşteptăm cuminţi să lipim pe stâlpi de abia de vineri în colo.

CONCURSUL NOSTRU: CINE-A PUS CĂCATPE BALTĂ?
Rugăm cititorii din Colegiul 4 Ilfov (ora­şe­le Buftea şi Otopeni, precum şi co­mu­ne­le Mogoşoaia, Snagov, Gruiu, Ciolpani, Periş, Corbeanca, Moara Vlăsiei, Baloteşti) să ne sesizeze cazuri concrete de mi­to­că­nii şi ilegalităţi, cum ar fi infestarea lu­ciului de apă, construcţii înălţate ilegal, tă­ieri de pădure fără autorizaţie, depozitarea gunoaielor în locuri nepermise etc. Dacă aveţi imagini care să ilustreze por­căriile e cu atât mai bine. Săptămânal, prin tragere la sorţi va fi desemnat un câştigător care va primi trei litri de ţuică din care nu te doare capul. Sezizările dvs. pot fi trimise la toma_ro­man@ya­hoo.com sau pe adresa re­dac­ţiei, Jurnalul Naţional, Piaţa Presei Libere nr. 1, cu menţiunea "în atenţia lui Toma Roman"


Cu stimă
Toma Roman jr, reporter special la Jurnalul Naţional şi candidat A P V-E la Camera Deputaţilor
Noi să fim sănătoşi!

×
Subiecte în articol: politic