x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen

PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   10:46
PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen
Sursa foto: Hepta

Partidul Umanist Social Liberal l-a felicitat pe ministrul Cătălin Predoiu, pentru atitudinea publică arătată în problema intrării României în spațiul Schengen.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului de Interne, PUSL reafirmă și faptul că România nu trebuie să accepte să fie tratată altfel decât un partener cu drepturi egale.

Cătălin Predoiu a explicat, după Forumul de la Salzburg, care este situația exactă a  României și care au fost cerințele Austriei.

Iată mesajul transmis de PUSL:

„Stimate domnule ministru,
Partidul Umanist Social Liberal a luat act cu un deosebit interes de explicațiile oferite de domnia voastră în ceea ce privește continuarea procesului de integrare a României în spațiul Schengen.

Atitudinea adoptată de dumneavoastră, într-un moment în care emoțiile erau la cote înalte, trebuie felicitată și dată drept exemplu pentru toți politicienii, care în permanență trebuie să fie atât bine pregătiți, cât și calmi în fața tuturor provocărilor, care să fie mereu abordate cu demnitate, onoare și curaj.

Apreciem faptul că ați lămurit chestiunea migranților, dar și faptul că nu există condiții suplimentare din partea Austriei, care să condiționeze intrarea României în Schengen.

De altfel, credem că Uniunea Europeană este rezultatul colaborării unor parteneri cu drepturi egale, în ciuda diferențelor și decalajelor care încă există între țările membre. România face în permanență eforturi pentru a reduce aceste decalaje și nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior, mai ales în condițiile în care respectă integral cerințele oficiale ale Uniunii.

Cu respect și considerație,

Cristian Popescu Piedone, președinte executiv al PUSL”.

×
Subiecte în articol: pusl piedone schengen