x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mona Pivniceru, la şedinţa USL

Mona Pivniceru, la şedinţa USL

de Agerpres    |    08 Oct 2012   •   17:03
 Mona Pivniceru, la şedinţa USL
Sursa foto: Mona Maria Pivniceru participa la dezbaterea pe marginea legii privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, in Bucuresti, marti, 31 august 2010
UPDATE 17:48
Ponta şi Antonescu au discutat, în particular, cu ministrul Justiţiei
 
Primarul Constanţei, Radu Mazăre (PSD), a afirmat, luni, că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a discutat în particular cu premierul Victor Ponta şi cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, fără a preciza care a fost tema discuţiilor.
 
Discuţia a avut loc în contextul în care premierul Victor Ponta trebuie să primească de la Ministerul Justiţiei nominalizările pentru procurorul general al României şi pentru procurorul şef al DNA.  
 
'Astea nu sunt nişte funcţii pe viaţă. (...) Să mai schimbăm pe alţii că nu o fi singura procurăriţă (n.r. Laura Codruţa Kovesi). Eu ştiu că este sluga lui Băsescu, dar să ne mai lase', a spus Mazăre, care a participat la şedinţa USL de la Palatul Parlamentului.
 
Întrebat dacă ar agrea o detaşare la Bruxelles a Laurei Codruţa Kovesi a avut un răspuns ironic: 'Foarte bine, ducă-se. O iau şi cu mine în Madagascar, numai să ne lase în pace'.
 

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a venit, luni, la şedinţa USL, care se desfăşoară la Parlament. 
 
Ea nu a dorit să dea declaraţii înainte de a intra la întâlnirea USL.
 
Înainte de începerea şedinţei, premierul Victor Ponta a declarat că delegarea fostului procuror general al României Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles nu reprezintă un subiect de dispută în USL.
 
Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că responsabilitatea privind trimiterea fostului procuror general al României Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles pentru a se ocupa de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) aparţine Guvernului condus de Victor Ponta.
 
Întrebat pe cine consideră responsabil de faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost trimisă la Bruxelles pentru a se ocupa de MCV, Antonescu a răspuns că responsabilitatea aparţine Guvernului, informează Agerpres.
 
'Jurisdicţia, responsabilitatea şi autoritatea aparţin celor în drept şi nu aş mai comenta în plus. (...) Guvernul României, condus de domnul Ponta, ce e neclar?', a spus acesta, la sfârşitul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.
 
Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a fost detaşată la MAE, urmând să fie înalt reprezentant în cadrul misiunii permanente a României pe lângă UE. 

Întrebat dacă delegarea lui Kovesi la Bruxelles este un subiect de dispută în USL, Ponta a răspuns: 'Nici vorbă. Ce treabă are USL cu chestia asta?'.
 
El a punctat că decizia privind delegarea fostului procuror general la Bruxelles a aparţinut ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, şi că el nici nu susţine şi nici nu este împotriva acestei hotărâri, motivând că nu are nicio legătură cu aceasta. 
 
'Propunerea îi aparţine doamnei ministru Pivniceru şi din punctul meu de vedere ministrul (...) are atribuţiile sale. Nici nu o susţin (n.r. delegarea), nici nu sunt contra pentru că nu am nicio legătură cu ea. (...) Doar nu credeţi că fiecare ministru de dimineaţă până seara vine să-mi ceară mie (n.r. aprobarea) pe fiecare hârtie, eu vorbesc de lucrurile importante. Doamna ministru a avut o propunere, altceva ce să fac', a subliniat premierul.
 
Ponta a susţinut că nu ştie dacă delegarea lui Kovesi la Bruxelles este oportună pentru România. 
 
 
 

×