x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul lui Streinu Cercel naște controverse: Tăriceanu amenință cu moţiunea de cenzură

Planul lui Streinu Cercel naște controverse: Tăriceanu amenință cu moţiunea de cenzură

20 Apr 2020   •   22:17
Planul lui Streinu Cercel naște controverse: Tăriceanu amenință cu moţiunea de cenzură

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă, luni, că va depune moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Ludovic Orban, dacă măsurile propuse de Adrian Streinu Cercel, de izolare încă 3 luni a celor cu vârste între 40 şi 65 de ani, vor fi adoptate.

Dacă măsura propusă de șeful Institutului Național „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, de izolare încă trei luni a persoanelor cu vârste între 40 și 65 de ani vor fi adoptate, Tăriceanu amenință cu moțiunea de cenzură.

Potrivit măsurilor, bătrânii ar putea fi separaţi de familii tot pentru atâta timp.

Propunerea lui Streinu Cercel se află în analiză.

„Eu cred că este o măsură discriminatorie, umilitoare, care îi face pe cei de peste 65 de ani să simtă că nu au o judecată la fel de matură cum poate are o persoană de 25 sau 30 de ani. Adică, cei de peste 65 de ani nu ar fi în stare să îşi ia măsurile de precauţie, de distanţare socială, de protecţie medicală şi sanitară (...). Dacă o astfel de măsură se introduce, cei care suntem azi în opoziţie nu vom avea niciun fel de reţinere, cu toată situaţia excepţională în care ne aflăm, să depunem o moţiune de cenzură”, a spus președintele ALDE, la România TV.

Liderul ALDE spune că propunerea doctorului Cercel nu este decât planul PNL pentru a ţine bătrânii departe de secţiile de vot la alegerile viitoare.

„Toate măsurătorile indică în acest moment că PNL este într-o pierdere de viteză. Ei pierd zilnic votanţi din categoria persoanelor vârstnice care sunt nemulţumite de introducerea acestei măsuri şi vor să forţeze carantinarea lor, în aşa fel încât la viitoarele alegeri să nu poată participă la vot”, a mai spus Tăriceanu.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu