x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plumb îl vrea pe Severin comisar european

Plumb îl vrea pe Severin comisar european

19 Sep 2009   •   00:00
Plumb îl vrea pe Severin comisar european

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a declarat, astăzi, la începutul Comitetului Executiv al organizaţiei, că va propune PSD susţinerea europarlamentarului Adrian Severin pentru funcţia de comisar european.



Plumb a afirmat că va propune Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei votarea unei hotărâri prin care să se solicite PSD susţinerea lui Adrian Severin pentru un post de comisar european.

Ea a susţinut că România trebuie să desemneze, pentru funcţia de comisar european, o persoană care să facă faţă mai multor competenţe, să cunoască politicile europene şi să aibă experienţă în instituţiile UE.

"Sunt de părere că un comisar european nu trebuie să fie un tehnician. În acest moment nu contează portofoliul, ci să desemnăm o persoană care să poată face faţă mai multor competenţe", a adăugat Plumb, citată de Mediafax.

Comitetul Executiv al Organizaţiei de Femei va adopta, la final, o rezoluţie în care îşi va exprima sprijinul pentru candidatura lui Mircea Geoană la funcţia de preşedinte al ţării.

România îşi menţine opţiunea pentru portofoliul Agriculturii în privinţa desemnării viitorilor comisari europeni şi beneficiază de un angajament de susţinere reciprocă în relaţia cu diferite state membre, în cadrul Comisiei Europene, a declarat, joi, la Roma, premierul Emil Boc.

Funcţia de comisar al Agriculturii, deţinută de daneza Mariann Fischer, este disputată de fostul vicecancelar austriac şi ministru al Finanţelor Wilhelm Molterer şi fostul ministru român al Agriculturii Dacian Cioloş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că România va încerca să obţină portofoliul Agriculturii în Comisia Europeană, iar în acest scop şi-a mobilizat "toţi prietenii", menţionând că Bucureştiul a lansat deocamdată o singură variantă, dar există şi alternativă.

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, a declarat, vineri, că este greu de estimat ce şanse are România pentru portofoliul agriculturii şi că ce contează la numirea unui comisar european este nu numai sprijinul statelor membre, ci şi decizia personală a preşedintelui CE. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic