x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară

PMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară

14 Oct 2021   •   17:26
PMP cere convocarea CSAT pentru criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară îi cere președintelui Klau Iohannis convocarea de urgență a CSAT pentru „situația critică în care a ajuns criza sanitară”. Liderii formațiunii afirmă că România ar trebui să solicite personal medical specializat ATI de la alte țări.

„Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici. Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderii PMP susțin că România ar trebui să solicite personal medical specializat ATI de la alte țări.

„Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti - pandemie și anti - vaccin. Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, arată comunicatul.

(sursa: Mediafax)

×