x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL - 2.500 de euro, taxă de participare la alegeri

PNL - 2.500 de euro, taxă de participare la alegeri

28 Aug 2008   •   00:00

Fiecare candidat din partea PNL la alegerile parlamentare va trebui să plătească pînă la 1 septembrie o taxă de 2.500 de euro către partid, în caz contrar fiind scos de pe liste.



Fiecare candidat din partea PNL la alegerile parlamentare va trebui să plătească pînă la 1 septembrie o taxă de 2.500 de euro către partid, în caz contrar fiind scos de pe liste.

Potrivit secretarului general al PNL, Dan Motreanu, o parte din această sumă o reprezintă garanţia pe care oricare candidat trebuie să o depună, conform legii, la Autoritatea Electorală Permanentă. Restul banilor va merge la partid şi va fi folosit în campania electorală. "Va fi contribuţia lor (a candidaţilor ­ n.r.) la campania naţională a PNL", a spus Motreanu, arătînd că banii vor fi folosiţi pentru machete electorale şi bannere.

AMENINŢĂRI. Cum pînă la 1 septembrie mai sînt doar cîteva zile şi liberalii nu s-au înghesuit să plătească taxa, conducerea a trecut la ultimatumuri trimise prin SMS. "Candidaţii care nu vor plăti pînă la 1 septembrie contravaloarea a 2.500 de euro la sediul central al PNL (conform adr. SG nr. 61) vor fi scoşi de pe listă", sună SMS-ul primit de liberali, semnat de Bogdan Olteanu. Potrivit acestuia, decizia privind plata celor 2.500 de euro a fost luată de Delegaţia Permanentă, neplata acesteia fiind un criteriu eliminatoriu pentru alegeri. "Avem decizie că cine nu contribuie la campania electorală centrală nu poate să candideze, pentru că asta înseamnă că nu poate să obţină finanţarea campaniei. Dacă nu e în stare să obţină 2.500 de euro pentru campania partidului, nu o să fie în stare să obţină nici banii necesari pentru finanţarea propriei campanii", a declarat Olteanu, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic