x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL amenință cu grevă parlamentară dacă nu le sunt supuse la vot propunerile

PNL amenință cu grevă parlamentară dacă nu le sunt supuse la vot propunerile

05 Dec 2018   •   11:51
PNL amenință cu grevă parlamentară dacă nu le sunt supuse la vot propunerile

Liderul de grup al PNL de la Cameră, Raluca Turcan, a declarat miercuri că există posibilitatea ca liberalii să intre în grevă parlamentară în cazul în care nu sunt supuse votului în plen anumite solicitări venite din partea acestora. 

"Vă solicit, domnule Iordache, să răspundeţi dacă există vreun articol din Regulament în baza căruia dumneavoastră puteţi să conduceţi această şedinţă, să răspundeţi clar. În acelaşi timp, vreau să vă anunţ că nu voi mai pleca de la acest microfon şi că există posibilitatea să intrăm în grevă parlamentară dacă dumneavoastră nu supuneţi la vot următoarele solicitări - aceste solicitări sunt făcute în baza Regulamentului. Dacă aveţi majoritate, supuneţi la vot, dacă nu supuneţi la vot înseamnă că nu aveţi majoritate, înseamnă că deţineţi această conducere abuziv, înseamnă că vă exercitaţi prerogativele doar prin încălcarea Regulamentului şi a Constituţiei. Propunerile noastre sunt: prelungirea programului cu o oră, sistarea dezbaterilor generale pe subiectul introducerii altor puncte pe ordinea de zi, schimbarea procedurii de vot astfel încât să nu fie manipulare a votului prin reţeaua electronică pe care dumneavoastră o folosiţi aşa cum consideraţi de cuviinţă. De asemenea, să conducă această şedinţă vicepreşedintele Marilen Pirtea", a cerut Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor. 

În urma acestei solicitări, plenul a luat o pauză pentru ca liderii de grup să se consulte şi să se decidă în continuare programul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pnl greva parlamentara