x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură. Liberalii vor iniţia discuţii cu toate partidele parlamentare, mai puţin cu PSD

PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură. Liberalii vor iniţia discuţii cu toate partidele parlamentare, mai puţin cu PSD

05 Ian 2015   •   20:13
PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură. Liberalii vor iniţia discuţii cu toate partidele parlamentare, mai puţin cu PSD
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Liberalii anunţă o moţiune de cenzură pentru sesiunea parlamentară ce va începe la 1 februarie şi insistă pe alegeri legislative anticipate pentru preluarea guvernării. "În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut şi cu premierul desemnat Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, care are termen pentru a fi depus într-o primă formă 28 februarie. În momentul în care pe 28, dată limită de prezentare a acestui program de guvernare, vom avea materialul, îl vom pune în dezbaterea atât internă a PNL, cât şi a societăţii civile. Vrem o dezbatere reală pe acest program", a declarat ieri copreşedintele Alina Gorghiu, într-o conferinţă comună cu copreşedintele PNL Vasile Blaga, conform Agerpres. Ea a precizat că, după prezentarea programului de guvernare, va fi depusă o moţiune de cenzură. "În afară de faptul că ştim că este dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care începe în mod oficial la 1 februarie o moţiune de cenzură pe care o vom stabili ca temă şi ca dată în următoarea şedinţă imediat după ce programul de guvernare va fi prezentat", a afirmat Alina Gorghiu. Ea a subliniat că, în ceea ce priveşte preluarea exerciţiului guvernării, PNL nu şi-a schimbat opţiunea, dorind alegeri anticipate. "Ne dorim, în primul rând, alegeri anticipate, desigur nu suntem copii, ştim că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, aceasta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi", a spus Gorghiu.

Acuzaţi de sete de putere
La rândul său, Vasile Blaga a precizat că PNL va iniţia discuţii cu toate partidele parlamentare, exceptând PSD, cu privire la moţiunea de cenzură. În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, consideră moţiunea de cenzură anunţată de PNL “un demers a cărei singură menire este să îi aducă pe democrat-liberali din nou la putere, în frunte cu un prim-ministru complet nepregătit, în persoana lui Cătălin Predoiu, este complet neserios. PNL nu reprezintă în acest moment o alternativă pentru că nu are un proiect de guvernare sau o viziune pentru România. Singura motivaţie politică a celor din opoziţie este în acest moment setea de putere - iar românii nu asta aşteaptă".

×