x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL anunţă contestarea Legii pensiilor la Curtea Constituţională

PNL anunţă contestarea Legii pensiilor la Curtea Constituţională

21 Sep 2010   •   00:00

Partidul Naţional Liberal a anunţat, astăzi, după respingerea reluării votului la Legea pensiilor în plenul Camerei Deputaţilor, că va contesta actul normativ la Curtea Constituţională.

Anunţul a fost făcut de către deputatul PNL Eugen Nicolăescu. El a precizat că sesizarea va viza elemente de procedură, dar şi "vicii de fond".

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a mai declarat că "puterea Băsescu-Boc-Udrea este o putere totalitară, care se manifestă abuziv în toată societatea, inclusiv în Parlamentul României".

"Grupul PNL din Camera Deputaţilor nu are decât un singur drum: să conteste această lege la Curtea Constituţională pe două aspecte importante: procedura neconstituţională şi neregulamentară de adoptare şi o serie de vicii de fond, o serie de prevederi neconstituţionale", a precizat Nicolăescu.

El a spus că speră ca liberalii să demonstreze Curţii Constituţionale că proiectul legii pensiilor este neconstituţional, că nu trebuie să fie promulgat, ci să se întoarcă în Parlament pentru a fi rediscutat.

Liderul PNL a mai spus că "este nepermis" ca o lege atât de importantă să fie adoptată "prin furt". "PDL, aşa cum fură la nivelul întregii ţări, fură şi în Parlament", a adăugat Eugen Nicolăescu, pe holul Parlamentului, după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea opoziţie de reluare a votului asupra legii pensiilor.

PSD a anunţat încă de săptămâna trecută că va contesta Legea pensiilor la Curtea Constituţională.

×
Subiecte în articol: politic