x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL catre PD - Somat sa se lepede de Turianu

PNL catre PD - Somat sa se lepede de Turianu

de Gabriela Antoniu    |    31 Mar 2006   •   00:00
PNL catre PD - Somat sa se lepede de Turianu

Liberalii au continuat ieri sa taxeze PD si "indrazneala" lui Corneliu Turianu de a candida la presedintia Colegiului CNSAS. Nici de data aceasta ei nu au facut economie la cuvinte dure. Premierul Tariceanu a sustinut ca PD are "obligatia morala" sa arate ca deviza "Dreptate si Adevar", cu care Alianta a castigat alegerile, "nu este numai praf in ochii cetatenilor". El a adaugat ca, in acest moment, PD trebuie sa demonstreze ca sigla Aliantei "are consistenta" in modul in care democratii se comporta atat fata de liberali, cat si fata de cetateni. "Imi exprim convingerea ca, dupa un moment de ratacire, aliatii nostri vor gasi justa masura si justa atitudine si ii vor cere lui Turianu, dupa gestul oribil pe care l-a facut, sa se retraga, si sa-l dezavueze in mod public", a spus Tariceanu. El a s-a declarat deziluzionat de situatie si a adaugat ca este "mult mai mahnit" decat si-ar dori sa arate in ceea ce priveste situatia creata in urma alegerii lui Corneliu Turianu la presedintia Colegiului CNSAS.

PROPUNERE. Tot ieri, Constantin Ticu Dumitrescu, Mircea Dinescu, Claudiu Secasiu si Ladislau Csendes au adresat Parlamentului un memoriu in care sustin ca Dan Lazea ar fi votat sub presiune. Ei au cerut reluarea votului pentru sefia Colegiului. "Votul a fost afectat de viciu de consimtamant", a declarat Claudiu Secasiu.

Intre timp, pe site-ul Jurnalului, situatia creata de votul din Colegiu CNSAS este intens dezbatuta, creandu-se tabere pro /contra Turianu si Dumitrescu. Unele mesaje sunt impaciuitoare, sustinand ideea unei intelegeri intre PNL si PD pentru a pune capat crizei din CNSAS. Altele sunt insa extrem de radicale. "Esecul acestui revansard medieval este bine venit! Nu era sef inca, dar ameninta cu «dezvaluiri senzationale la nivel inalt»! Pai asta-i normal? El voia sa curga sange, era avid dupa executii, cu public si streang de matase, sa arate el cand de mult a luptat, cum s-a duelat cu hidra securista, cu nomenclatura, in asa hal ca a fost decorat cu Ordinul Muncii!?", scrie Kartouche, referindu-se la Ticu Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: politic