x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL îi cere lui Băsescu să-i retragă Ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes

PNL îi cere lui Băsescu să-i retragă Ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes

26 Iul 2010   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că Traian Băsescu ar trebui să-i retragă lui Laszlo Tokes Ordinul Steaua României, pentru ultimele declaraţii privind Ţinutul Secuiesc.



"Am constatat că preşedintele României l-a decorat, în decembrie 2009, pe domnul Laszlo Tokes cu Ordinul Steaua României. În opinia noastră, această decoraţie ar trebui retrasă", a declarat Mihai Voicu.

El a apreciat că declaraţiile lui Laszlo Tokes sunt "într-un anumit crescendo, pentru că ele nu sunt noi".
"Elementul de noutate este că, pentru prima dată, domnul Laszlo Tokes, care este demnitar al statului român, este europarlamentar, instigă la ieşiri în stradă pentru acţiuni care vin să încalce Constituţia. Respingem astfel de atitudini, însă ne întrebăm care este explicaţia pentru lipsa de reacţie a autorităţilor statului român pentru astfel de declaraţii. Nici preşedintele, nici primul-ministru nu au avut o atitudine. Mai mult decât atât, l-am văzut pe domnul preşedinte încadrat de Laszlo Tokes şi de premierul Ungariei la o manifestaţie a unei organizaţii. În consecinţă, sunt două chestiuni care, în opinia noastră ar trebui făcute", a declarat Voicu.

El a adăugat că europarlamentarii PDL ar trebui să-i retragă sprijinul lui Tokes în ceea ce priveşte susţinerea pentru funcţia de vicepreşedinte al PE.

×
Subiecte în articol: politic