x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL îşi caută stăpân. Borc, viitorul lider?

PNL îşi caută stăpân. Borc, viitorul lider?

de Marius Gîrlașiu    |    14 Iul 2016   •   13:48
PNL îşi caută stăpân. Borc, viitorul lider?

Liberalii se află pe ultima sută de metri a fuziunii cu vechiul PD-L, etapa finală fiind aceea a alegerii unui lider unic pentru marele PNL rezultat din contopirea cu oamenii lui Blaga. “Orice s-ar spune, formula cu doi preşedinţi nu performează”, recunoaşte secretarul general Ilie Bolojan.

“În perioada următoare toate structurile, inclusiv cele naţionale, de femei şi de tineret, vor avea preşedinţi unici. Cred că la nivel naţional o formă de preşedinţie unică pe care am putea-o stabili în perioada următoare până la alegerile parlamentare ar fi un semnal de încheiere a fuziunii dintre cele două partide”, a propus liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan. Potrivit înţelegerii iniţiale dintre liberali şi vechii pedelişti, conducerea noului partid ar trebui să fie asigurată de doi co-preşedinţi până în 2017, iar anul viitor să aibă loc un Congres care să aleagă un lider unic. “Formula asta de co-preşedinţie, orice s-ar spune, nu s-a dovedit că performează din punct de vedere politic şi a menţinut mulţi oameni cu privirea întoarsă către fostele partide de unde au provenit”, a recunoscut secretarul general al noului PNL.

Fac analiză sociologică

Alina Gorghiu a anunţat că liberalii vor cântări atent înainte să-şi aleagă un lider unic. „Zilele acestea dăm drumul la o analiză sociologică în care testăm inclusiv modul în care electoratul percepe derularea fuziunii, inclusiv la nivel central. În funcţie de rezultatul analizelor, vom decide ce e mai bine pentru PNL şi pentru electoratul de dreapta din România”, a declarat liderul PNL. Zilele trecute, Liviu Dragnea a speculat că vicepremierul Costin Borc ar putea fi viitorul preşedinte al PNL. “Am auzit şi zvonul ăsta. Domnul Borc are contacte serioase cu cei din PNL pentru a intra în partid, pentru a candida şi a fi într-un ipotetic Guvern PNL viitor”, a declarat liderul PSD. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că va propune un lider din afara partidului.

 

Mircea Ionescu Quintus, în luna mai: “Mă îndrept spre o personalitate politică cunoscută pentru a o aduce în fruntea partidului. Nu e nici din interiorul partidului nostru, nici din celălalt partid (n.r. - PDL)”

×