x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL nu merge la consultările cu Băsescu. PC procedează la fel

PNL nu merge la consultările cu Băsescu. PC procedează la fel

11 Mai 2010   •   00:00
PNL nu merge la consultările cu Băsescu. PC procedează la fel
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Preşedintele PNL a transmis un mesaj către UDMR, spunând că nu există scuză pentru "complicitatea" cu actuala guvernare şi măsurile propuse de aceasta. Antonescu a mai spus că liberalii nu participă la întâlnirea convocată de Traian Băsescu, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii Guvernului, partidelor şi grupurilor politice parlamentare şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale.

La câteva minute după anunţul lui Antonescu şi omologul său conservator, Daniel Constantin a anunţat că nu va mai participa la discuţii. "Am lăsat un material la secretariatul acestei comisii, nu dorim să fim partenerii preşedintelui în procesul de sărăcire a populaţiei. Am vrut să arătăm că există şi alternativă la planul antisocial pe care l-au propus Guvernul şi preşedintele Traian Băsescu", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a menţionat că a avut disponibilitatea la dialog, dar, după ce au văzut Memoramdumul suplimentar de Înţelegere convenit de România cu FMI şi UE, conservatorii consideră că "dialogul este pe baze ireale, întrucât planul de încredere e un plan de neîncredere".


Antonescu a declarat că, deşi iniţial hotărâse să participe la întâlnire, ulterior din cauza condiţiilor impuse de preşedinte, liberalii nu vor mai participa.

"Azi constatăm că preşedintele României socoteşte deja că s-a constituit un fel de organism pe care îl conduce şi că a dispus prezenţa câte unei singure persoane din partea partidelor politice. Noi nu am anunţat că venim într-un organism constituit şi condus de către preşedinte. Preşedintele pentru noi nu mai este, cum a anunţat, un partener de dialog", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

El a arătat că PNL nu participă la o celulă de criză pe care preşedintele Traian Băsescu crede deja că a constituit-o şi a arătat, pe de altă parte, că formaţiunea liberală este la dispoziţia patronatelor şi sindicatelor pentru discuţii serioase pentru a găsi soluţii autentice.

Antonescu a precizat că PNL a luat trei decizii în acest sens, stabilind să nu aibă nicio discuţie cu actualul Guvern, pe care îl consideră descalificat total şi responsabil de actuala criză.

"Orice plan de ieşire din criză am adopta, nu acest Guvern este calificat şi capabil să-l pună în aplicare", a spus Antonescu.

A doua decizie a PNL priveşte respingerea totală pentru ceea ce înseamnă planul angajat din proprie voinţă, fără a consulta pe nimeni, de către preşedintele Traian Bsăescu, a mai arătat Antonescu, iar a treia prevede disponibilitatea PNL de a discuta cu toate forţele poltiice şi sociale interesate de ieşirea societăţii româneşti din criză pentru a găsi soluţii adevărate.

"Nu vom vota în Parlament, nu ne vom asuma răspunderea pentru ceea ce înseamnă practic această nouă naţionalizare şi această spoliere a milioane de români", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă, astăzi, la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, partidelor şi grupurilor politice parlamentare, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

Întâlnirea a început la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.


×
Subiecte în articol: politic