x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL-PD - Excluderi in lant

PNL-PD - Excluderi in lant

18 Iun 2004   •   00:00

Pentru ca o parte a consilierilor locali ai PNL si PD nu au ascultat directivele de la centru de a nu sustine candidatii PSD la sefia consiliilor locale sau judetene si la primarii in turul doi, conducerea celor doua partide i-a exclus pe rebeli.

MONICA IORDACHE

GORJ. Conducerea PNL i-a demis luni pe liderul filialei liberale din Gorj, Gheorghe Grivei, si trei consilieri judeteni pentru ca au facut intelegere cu PSD. Vicepresedintele liberal Paul Pacuraru s-a dus la Targu-Jiu sa le ceara acestora sa nu se prezinte la sedinta de constituire a CJ. Cei patru nu au venit la intalnirea cu Pacuraru, iar vicele liberal a inaintat prefectului de Gorj decizia de demitere a celor patru.

SUCEAVA. Urgia s-a abatut asupra democratilor la Suceava. Liderul PD Gura Humorului, Nicolae Catargiu, a fost exclus din partid pentru ca anuntase ca il va sprijini pe candidatul PSD la primaria orasuluia, Gheorghe Lazar, in detrimentul candidatului PNL, Marius Ursaciuc.

CONSTANTA. Doi consilieri locali ai PNL din Tuzla, intre care candidatul PNL la functia de primar al comunei, unul de la Adamclisi, precum si patru membri din cateva comune, au fost exclusi pentru ca s-au retras de pe liste in timpul campaniei electorale. Si PD Constanta a exclus 40 de membri ai organizatiei, dintre care cinci consilieri. GIURGIU. Consilierii judeteni ai PD Giurgiu Octavian Dascalu si Ionel Dinu au fost exclusi din partid pentru ca au votat cu PSD.

MOTIV

Excluderile au fost facute in baza protocolului Aliantei PNL - PD, care interzice negocierea cu PSD pentru formarea majoritatilor in consiliile judetene. Copresedintele Aliantei, Theodor Stolojan, a anuntat ca “acest punct nu este negociabil“. “Orice liberal care incalca acest punct se confrunta cu perspectiva sigura a excluderii din partid“, si-a sustinut Stolojan punctul de vedere, la care s-au alaturat si democratii lui Basescu.
×
Subiecte în articol: politic