x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL a validat listele electorale pentru alegerile parlamentare. Gigi Becali, candidat oficial al USL

PNL a validat listele electorale pentru alegerile parlamentare. Gigi Becali, candidat oficial al USL

19 Oct 2012   •   11:06
PNL a validat listele electorale pentru alegerile parlamentare. Gigi Becali, candidat oficial al USL

În cadrul ședinţei Consiliul Naţional Executiv al PNL, liberalii au validat listele electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, Gigi Becali a obținut voturile necesare pentru a putea candida sub sigla USL la alegerile din această iarnă.

De asemenea, Victor Ciorbea , Daniel Barbu și Sorin Roșca Stănescu se vor afla și ei pe listele USL la parlamentarele din acest an.

UPPDATE 14:15 - George Becali şi Victor Ciorbea vor candida la alegerile parlamentare din partea USL.

Gigi Becali s-a declarat onorat de decizia liberalilor de a da undă verde candidaturii sale la parlamentare.

"Dacă ai avea cuvântul unui om care se numeşte Antonescu şi ştii că nu a spus niciodată o minciună, dacă eu am avut cuvântul domnului Antonescu, au fost lucruri pe care le-a discutat cu oamenii din PNL după care mi-a făcut mie promisiunea. La partidele mari sunt strategii care se fac dinainte. Nu există PNG-ul fără mine. Important e că majoritatea este pentru candidatura mea. Pentru mine este onorant. Eu orice voi face în acest partid eu voi da un telefon lui Crin Antonescu să-mi dea linia şi drumul pe care trebuie să-l parcurg pentru că am obligaţii faţă de acest om. Voi face tot ce spune acest om care se numeşte Crin Antonescu. Voi merge pe linia PNL-ului. Dacă eu sunt loial acestui partid eu stau cu fruntea sus. Suntem obligaţi să luptăm pentru PNL. Eu o să demonstrez cine sunt. Eu sunt subordonat PNL-ului atât timp cât vom fi împreună. Atât timp cât Antonescu va fi preşedintele PNL-ului eu voi fi supus. Aşa îmi place mie de el, când îmi place un om dau totul. Crin Antonescu nu e un om care să facă lucruri pripite. A luat în partid un atacant de clasă. M-a luat de atacant, nu de rezervă", a declarat, la România TV, Gigi Becali.

UPDATE 12:40
- Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, înainte de începerea şedinţelor Biroului Politic Central şi Consiliului Naţional Executiv ale partidului, că în şedinţele forurilor de conducere vor fi discutate mai multe derogări de la Statut privind vechimea în PNL.

"Avem de discutat un număr mai mare de derogări, avem de finalizat şi de decis asupra listelor, toate aceste lucruri sunt principalul scop pentru care ne reunim", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Becali va primi derogare de la Statut.

Liberalii validează astăzi listele electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. În cadrul ședinţei Consiliul Naţional Executiv al PNL urmează să fie aprobată şi candidatura lui Gigi Becali din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6.

Biroul Politic Central al partidului va decide dacă PNL va încheia un protocol de colaborare cu PNG, dar și cu PNȚCD, condus de Victor Ciorbea, care ar putea candida, de asemenea, din partea USL.

De asemena, candidatura lui Gigi Becali la alegerile parlamentare va fi discutată în ședința conducerii partidului, în cadrul căreia vor fi validate candidaturile PNL la alegeri.

Gigi Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu, aliatul PDL.  Liderul USL Victor Ponta a declarat luni că Gigi Becali va câştiga în fața lui Diaconescu, în acest colegiu.

Crin Antonescu declara în urmă cu câteva zile că se va discuta în primul rând despre posibilitatea încheierii unui protocol cu cele două partide, nominalizările controversate ale lui Gigi Becali și Victor Ciorbea fiind subiectele delicate de pe ordinea de zi a ședinței de validare a candidaților PNL.

PNL dispune de 204 locuri de candidați pe listele USL, din care 30 au fost cedate conservatorilor în conformitate cu prevederile protocolului Alianței de Centru Dreapta. (V.M)

×