x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei 1 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Replica pentru Farcas

Secretarul Camerei Deputatilor, Tudor Mohora, a respins ieri acuzatiile ministrului Integrarii, Alexandru Farcas, conform carora Parlamentul a adoptat legi care incalca principiile de baza ale UE. Mohora a spus ca senatorii si deputatii nu au intentia sa puna "bete in roate procesului de integrare". "Puterea si Opozitia trateaza cu intelegere si responsabilitate proiectele de lege care conditioneaza negocierile cu UE la capitolele care nu s-au finalizat", a precizat Mohora. In opinia sa, "neintelegerile punctuale" pot fi rezolvate in comisii si plen, prin interventia reprezentantilor Guvernului. (Silviu Sergiu)

Campania electorala, in linie dreapta

Pregatirile pentru alegerile locale din 6 iunie au intrat pe ultima suta de metri, campania electorala incheindu-se sambata, 5 iunie, la ora 7. Presedintele Biroului Electoral Central (BEC), Petre Similean (foto), a avertizat ca "incepand cu 48 de ore inainte de ziua votarii, respectiv de la 4 iunie 2004, ora 7:00, sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea de spoturi publicitare electorale prin intermediul radio si tv, precum si comentariile privind campania electorala". Scrutinul din 6 iunie costa peste 323 de miliarde de lei, la urne fiind asteptati 17,5 milioane de romani. (Camelia Ionescu) Paralela

Orwell si pentagonul rosu

Premierul Adrian Nastase sustine ca felul in care PNL si PD s-ar fi aliat in prezent cu PRM pune intr-o alta lumina istoria "patrulaterului rosu", cum a fost numita guvernarea PDSR - PSM - PRM - PUNR din 1992-1996. El a facut o paralela intre volumul lui George Orwell, "1984", un SF scris la 1848 despre o societate dictatoriala imaginata la vremea respectiva in care criticii au regasit comunismul de mai tarziu, si aliantele politice din Romania post-decembrista. "Daca Orwell ar trai azi si ar fi martorul unei intelegeri, spun, in absurd, intre PNL, PD si PRM, fara indoiala ca istoria pentagonalei rosii, din perioada anterioara, se va scrie complet diferit", a spus Nastase, aratand ca romanul "1984" este "cartea sa de capatai in politica". (Oana Stancu)

Vela a trecut la PSD

Senatorul Ion Vela s-a inscris ieri in PSD, la o luna dupa ce si-a dat demisia din PD, urmand sa activeze in Parlament, conform Regulamentului, ca independent afiliat grupului PSD, a declarat liderul grupului, Ion Solcanu. "Am meditat si am constatat ca este foarte greu sa fii o persoana publica singur si izolat. In ultimii 12 ani am castigat un capital politic social-democrat si, pentru a-l valorifica in viitor, singura solutie era de a deveni membru PSD", si-a motivat Vela noua optiune politica. Ion Vela - care a participat pentru prima data la sedinta saptamanala a grupului PSD din Senat - nu a primit nici o functie in acest partid.
×
Subiecte în articol: politic