x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 13 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 13 mai 2004

13 Mai 2004   •   00:00

Presedintele Chinei vine in Romania

Presedintele Chinei, Hu Jintao, va efectua in luna iunie o vizita oficiala la Bucuresti, prilej cu care va aborda cu oficialitatile romane proiecte economice concrete, Romania urmind sa devina o destinatie speciala pentru investitiile de capital chinez, dupa aderarea la UE. Anuntul a fost facut de ministrul delegat Victor Ponta, dupa intrevederea avuta ieri cu presedintele chinez Hu Jintao, informeaza Mediafax. Ponta a solicitat partii chineze acordarea Romaniei a statutului special de tara cu destinatie turistica agreata. In cadrul intrevederii a fost solicitata si reinfiintarea cursei Tarom pe ruta Bucuresti - Beijing. (Gabriela Antoniu)

Senatorii, amenintati de Vacaroiu

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, le-a atras ieri atentia colegilor ca semnatura (de prezenta - n.r.) este a fiecarui senatori, iar orice incalcare este fals si uz de fals. „Semnatura e nota contabila dupa care se iau salariile", a sustinut Vacaroiu, care a admis faptul ca „poate exista si situatia in care un coleg sa semneze din simpatie pentru altul". Presedintele Senatului sustine ca nu stie de vreun caz concret si ca nu a facut vreo asemenea verificare, dar „Curtea de Conturi poate, iar in calitatea mea de finantist pot sa le atrag atentia (reprezentantilor Curtii - n.r.)", spus Vacaroiu. (Camelia Ionescu) Deputati

Comisia de abuzuri vrea sa faca anchete

Anul trecut si in primul trimestru al acestui an, Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor a primit si solutionat 2.003 petitii, „cu caracter de coruptie si abuz". De asemenea, Comisia a primit 438 de petitii despre abuzurile savarsite de primari cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate funciara. Membrii Comisiei au cerut Biroului Permanent dreptul de a declansa si coordona in nume propriu anchete, sa fie tratati cu mai multa raspundere de catre ministere si sa aiba dreptul de a se pronunta asupra unor proiecte de lege din spectrul abuzurilor, coruptiei si a sigurantei nationale. (Dana Piciu)

Sapunaru si Nicolaescu, dati in judecata

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, i-a dat in judecata pe liberalii Nini Sapunaru si Eugen Nicolaescu pentru insulta si calomnie, cerandu-le despagubiri de 15 miliarde de lei, informeaza Mediafax. Actiunea lui Oprisan vine dupa ce purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a prezentat marti, intr-o conferinta de presa, o inregistrare audio din care reiese ca liberalul Dumitru Avram, candidat la primaria din comuna vranceana Slobozia Ciorasti, este chemat de seful sau de la Directia Sanitar-Veterinara (DSV), Ionel Duta, care incearca sa il convinga sa renunte la candidatura pe listele PNL si sa treaca la PSD. (Gabriela Antoniu)
×
Subiecte în articol: politic