x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 18 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 18 iunie 2004

18 Iun 2004   •   00:00

PUR - Seres, candidatul la Presedintie

EDITIA a II-a

Codrut Seres va fi candidatul Partidului Umanist la Presedintia Romaniei, daca propunerea va fi acceptata de Consiliul National al Formatiunii, a anuntat presedintele Dan Voiculescu aseara, intr-un interviu acordat Antenei 1. El a aratat ca PUR, care a declansat in aceste alegeri ofensiva tinerilor, va pastra aceeasi linie si in alegerile generale, iar Seres este un tanar care nu a mai facut politica pana acum si nu poarta reminiscentele socialismului. Codrut Seres este secretarul general al umanistilor si are 35 de ani.

Buzau - PUR obtine presedintia CJ

EDITIA a II-a

Reprezentantul PUR, Victor Mocanu, a obtinut ieri presedintia Consiliului Judetean Buzau. El a fost sustinut de cei trei reprezentantii PRM, dar conducerea formatiunii lui CV Tudor a decis excluderea lor din partid, pentru ca au incalcat un acord facut anterior cu PSD. Conform intelegerii, PRM ar fi trebuit sa obtina sefia CJ, cu voturile reprezentantilor partidului de guvernamant. Si liderul PRM Buzau, senatorul Marius Constantinescu a fost exclus pentru "eroarea" de a-i promova pe cei trei pe listele electorale. Potrivit unui comunicat de presa, PRM a sesizat Politia si Parchetul National Anticoruptie in acest caz. (Monica Iordache)

Timisoara - Ciuhandu pune conditii taranistilor

Primarul Timisoarei, taranistul George Ciuhandu, a declarat ieri la BBC ca daca va accepta functia de presedinte al PNTCD, nu va renunta la functia de primar, ramanand la Timisoara. El considera ca va trebui gasita o formula, in masura in care va fi ales presedinte, de a impaca cele doua functii. “Asta ar insemna ca o anumita parte logistica va trebui asigurata din Timisoara. Evident ca sediul central va ramane in Bucuresti – capitala este sediul tuturor partidelor cu pretentii de anvergura nationala –, si de aceea cred ca va trebui sa gasim o formula. Daca o vom gasi, pot sa-mi asum aceasta raspundere. Daca nu o vom gasi, atunci, cu regret, nu pot“, a explicat Ciuhandu. (Gabriela Antoniu)

Suceava - Constituirea CJ, amanata iar

Sedinta de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Suceava, convocata pentru a doua oara prin ordin al prefectului Ioan Cusnir pentru ieri, s-a amanat din lipsa de cvorum. La intalnire au fost prezenti doar consilierii judeteni alesi pe listele PSD, PUR si PRM, lipsind cei ai PNL si PD. Presedintele in exercitiu al CJ si al PSD Suceava, Gavril Marza, a declarat dupa sedinta ca Alianta D.A. a dat inca o data dovada de dispretul pe care il manifesta fata de populatia Sucevei. (Carmen Vintila)

Bistrita - Nici un ales nu a fost validat

Secretarul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Iosif Redl, a declarat ieri ca pana in prezent nu a fost convocat pentru validare nici un primar sau consilier local, deoarece la Curtea de Conturi nu au fost depuse rapoarte decat de la PD, pentru comunele Nuseni si Matei, de la PSD pentru cele 18 primarii castigate si de la Forumul Democrat German. Conform legii, validarea mandatelor candidatilor declarati alesi este conditionata de depunerea, in termen de 15 zile de la publicarea rezultatelor alegerilor, a rapoartelor financiare ale veniturilor si cheltuielilor electorale pentru fiecare partid si pentru candidatii independenti, cu obligativitatea publicarii acestora in Monitorul Oficial. (Carmen Vintila)

CJ Bistrita-Nasaud - Alianta D.A. risca sa piarda sefia

In Bistrita-Nasaud, Alianta D.A. PNL-PD risca sa piarda conducerea Consiliului Judetean daca PRM acorda voturile PSD-ului, lucru recunoscut ieri si de liderul filialei judetene a PNL, Sabin Iliesi, informeaza Rompres. Totusi, el spera ca UDMR, in cazul in care PRM semneaza un protocol de colaborare cu PSD, sa voteze cu Alianta, dar dintre cele doua mandate ale maghiarilor se pot baza, de fapt, doar pe unul, Szanto Arpad declarandu-si deja intentia de a sprijini PSD.
×
Subiecte în articol: politic