x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 18 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 18 mai 2004

18 Mai 2004   •   00:00

Suprefectul va fi demis

Subprefectul judetului Arad, Florin Remetan, care a participat la lansarea unui candidat PSD in cursa electorala si a fost reclamat de BEJ Arad la Guvern ca a incalcat legea, se considera nevinovat. „Eram in zona natala si am fost invitat sa spun cateva cuvinte, ori nu puteam sa le explic la cateva sute de oameni cum e cu legea. Am vorbit despre realizarile Prefecuturii si ale Guvernului pe Valea Muresului si am indemnat la o campanie civilizata", a spus Remetan. El crede ca nu este cazul sa-si dea demisia si asteapta decizia Guvernului. Daca va fi demis va trece in echipa de campanie a PSD.

Regim de vize mai putin restrictiv

Aflat ieri in vizita la Bucuresti, premierul sarb, Vojislav Kostunica, i-a cerut omologului sau roman, Adrian Nastase, sa gaseasca o modalitate pentru ca cetatenii sarbi care deruleaza afaceri in Romania sa nu fie supusi unui regim de viza restrictiv. Premierul Nastase a dat asigurari ca aceasta problema va fi discutata „cu maxima atentie", iar ambasadorul Romaniei la Bruxelles va fi mandatat sa poarte discutii cu comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Antonio Vittorino, si cu reprezentantii Comisiei Europene „pentru a clarifica zona de angajamente care revine Romaniei in negocierile de aderare in ceea ce priveste problema vizelor".

Mubarak vine in Romania

Presedintele Egiptului, Mohamed Hosni Mubarak, va vizita Romania in perioada 25-27 mai. El se va intalni cu presedintele Ion Iliescu, cu premierul Adrian Nastase si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Precedenta sa vizita in Romania a avut loc in 2001, fiind primul sef de stat care a vizitat Romania in timpul actualului mandat al lui Ion Iliescu. Securitatea lui Mubarak la Bucuresti a fost asigurata de Serviciul de Protectie si Paza, iar masurile de asigurare medicala au fost realizate de Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul de Urgenta Floreasca. (Monica Iordache)

14 ani de la primele alegeri

Secretarul Camerei Deputatilor, Tudor Mohora (PSD), a declarat ieri ca, la Palatul Mitropoliei, va avea loc la 20 mai o sedinta solemna consacrata sarbatoririi a 14 ani de la alegerile libere din 1990, deputatii nefiind insa obligati sa participe. Mohora a afirmat ca la aceasta sedinta, asemanatoare cu sesiunea solemna dedicata Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN), vor fi invitati deputatii din perioada 1990-1992, dar si deputatii actuali care vor sa mearga la aceasta manifestare. Âşedinta solemna va avea loc joi cand deputatii au program de activitate in teritoriu. (Gabriela Antoniu)

Fostii alesi, fara pasapoarte diplomatice

Camera Deputatilor a respins ieri propunerea ca fostii parlamentari sa detina pasapoarte diplomatice. Ordonanta privind regimul pasapoartelor a fost trimisa inapoi in Parlament de presedintele tarii, obiectiile acestuia referindu-se tocmai la detinerea de pasapoarte diplomatice de fostii parlamentari. Dupa revenirea in Parlament a proiectului, comisiile de administratie au hotarat, in sedinta de la 4 mai, sa mentina vechea varianta. Camera Deputatilor este camera decizionala si va da votul final in sedinta de plen de astazi asupra proiectului. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic