x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 19 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 19 august 2004

19 Aug 2004   •   00:00

Contract - Un nou strateg electoral la PUR

Liderul umanist Dan Voiculescu va semna astazi contractul de consultanta intre PUR si noul strateg ce va consilia partidul la alegerile parlamentare din toamna. Umanistii nu au facut inca public numele strategului electoral cu care vor lucra de astazi, dar au precizat ca acesta vine din SUA si are cunostinte solide despre realitatile politice, economice si sociale din Romania. Dupa semnarea contractului, Dan Voiculescu va prezenta opiniei publice noul strateg al partidului. (Dana Piciu)

Tinutul Secuiesc - Cereri pentru autonomie

Presedintii organizatiilor locale CNS din fostele scaune secuiesti din Covasna si Harghita au depus cereri la cele doua consilii judetene, in care solicita organizarea unui referendum privind autonomia Tinutului Secuiesc, informeaza Mediafax. Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc, Ferencz Csaba, a declarat ieri ca se intentioneaza depunerea unei cereri similare si in judetul Mures. (Monica Iordache)

Parlament - Legea electorala, finalizata

Comisia pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale a finalizat, marti seara, dezbaterile la proiectul de lege privind alegerea Parlamentului, respingand un amendament al PRM privind tiparirea centralizata, respectiv la Monitorul Oficial, si securizarea buletinelor de vot. Proiectul de lege privind alegerea Parlamentului a fost adoptat de Senat si va fi dezbatut de Camera Deputatilor in sesiunea extraordinara de la 30 si 31 august. (Monica Iordache)

Candidatura - Paunescu merge la Hunedoara

Dupa ce s-a retras din organizatia Dolj a PSD, senatorul Adrian Paunescu s-a inscris pe listele de candidaturi pentru alegerile preliminare din partid la organizatia judeteana Hunedoara, depunand o lista cu 1.038 de semnaturi, informeaza Rompres. Aseara, la ora 20:00, a expirat termenul pana la care pesedistii interesati de un mandat de parlamentar isi puteau depune dosarele de candidaturi pentru alegerile preliminare din partid, programate la 5 septembrie. Potrivit lui Dan Nica, directorul de campanie al PSD, aproximativ 700 de pesedisti s-au declarat interesati sa candideze. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic