x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 2 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 2 iulie 2004

02 Iul 2004   •   00:00

Guvern - Nastase are un nou director de cabinet

Mihnea Constantinescu, fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a fost numit in functiile de director de cabinet si de consilier diplomatic al premierului, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Guvernului, Despina Neagoe. Decizia de numire a fost aprobata ieri de premierul Adrian Nastase. Despina Neagoe a amintit ca postul de director al cabinetului premierului era vacant si ca fostul consilier diplomatic Sabin Pop a fost desemnat pentru functia de ambasador al Romaniei la Paris. (Silviu Sergiu)

Conducerea PSD - Geoana vrea sa fie reprezentantul Guvernului

Ministrul de Externe, Mircea Geoana (foto), considera ca este "absolut firesc" sa-si duca la bun sfarsit mandatul guvernamental pe care l-a inceput si care trebuie finalizat. El a anuntat ieri ca va exista o discutie la nivelul partidului pentru a fi desemnat reprezentantul Guvernului in Delegatia Permanenta a PSD. De asemenea, va fi si o discutie legata de vicepresedintii la nivel national, decizia urmand sa se ia la Congresul Extraordinar din luna august, a aratat Geoana. (Camelia Ionescu)

PRM Covasna - Reprosuri dupa sanctiuni

Gica Agrigoroaie, suspendat in urma cu o zi din functia de presedinte al filialei judetene Covasna a PRM, contesta decizia luata la nivelul conducerii centrale a partidului si ca liderul PRM a primit informatii eronate despre judetul Covasna. "La nivelul conducerii centrale lucrurile nu sunt clare, transate, presedintele Corneliu Vadim Tudor a primit informatii gresite despre Covasna. Este adevarat ca da bine la presa demiterea unor presedinti de filiale judetene judetene, dar noi am obtinut mai multe voturi la aceste alegeri decat in urma cu patru ani", a declarat ieri Agrigoroaie.

DeputatI - 26 miliarde de lei pentru plimbari

Camera Deputatilor a cheltuit pentru personal, in sesiunea februarie-iunie 2004, suma de 442 miliarde de lei. Din aceasta suma, pentru deplasarile in strainatate s-au cheltuit 26 miliarde de lei, iar pentru alte drepturi ale deputatilor cum ar fi suma forfetara, diurna de deplasare, cazare si transport, s-au cheltuit 145 de miliarde de lei. Pentru intretinerea Camerei Deputatilor (incalzit, iluminat, apa, canal, salubritate) s-au cheltuit alte 39 de miliarde de lei, iar pentru investitii 37,9 miliarde de lei. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic