x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 2 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 2 iunie 2004

02 Iun 2004   •   00:00

PNL: "Guvernul e responsabil"

Guvernul trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru accidentul de la Mihailesti, intrucat a fost avertizat din timp de pericolul pe care il reprezinta azotatul de amoniu, a declarat ieri la Pucioasa (Dambovita) liderul PNL, Theodor Stolojan. "In Romania exista un adevarat haos in ceea ce priveste transportul si comercializarea acestui produs si exista haos si la Guvern, unde raportul respectiv a ramas fara ecou. Desi a fost avertizat din timp, Cabinetul condus de Adrian Nastase nu a luat nici o masura", a declarat Stolojan.

Ajutoare prin legea statutului

Incepand de ieri, potrivit prevederilor Legii facilitatilor (sau a statutului maghiarilor din afara granitelor Ungariei) vor fi distribuite ajutoarele pentru invatamantul in limba maghiara din Romania, informeaza Radio Kossuth Budapesta. In cazul a 130.000 de copii de varsta scolara, parintii au solicitat sprijin in valoare de 22.400 de forinti. Aceasta suma reprezinta bursele pentru acest an scolar in care este cuprins si ajutorul pentru rechizite, care se ridica la 2.400 de forinti. Ajutorul de 2.800 de forinti, care se acorda studentilor, nu a fost solicitat nici macar de jumatate din numarul celor indreptatiti sa beneficieze de el.

Statutul magistratilor, la promulgare

Statutul magistratilor a fost votat ieri de Camera Deputatilor, cu o serie de modificari propuse de Comisia juridica, multe dintre acestea vizand corelarea textului cu prevederile legii referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). In deschiderea dezbaterilor, ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, a declarat ca legea va sustine crearea unui corp al magistratilor de cariera. In acest sens, CSM va avea dreptul de a lua decizii, in limitele legii, a spus ministrul. Proiectul a trecut, anterior, si de Senat si va fi trimis Presedintiei pentru promulgare.

Nastase si-a reactualizat declaratia

Premierul Adrian Nastase si-a reactualizat declaratia de avere. Potrivit documentului datat 27 mai, premierul este proprietarul a trei terenuri, a unui apartament de 4,1 miliarde, achizitionat chiar anul acesta, si a unui autoturism Mitsubishi. El a mai declarat un depozit bancar de 102.426 dolari si doua conturi curente valorand 359 milioane de lei (10.781 dolari ), respectiv, 71.973 dolari. Premierul are de incasat creante de 27.000 de euro si are obligatii in valoare de 11.200 de euro. Casa de vacanta de la Cornu, in valoare de 3,1 miliarde, alte doua terenuri, precum si cotele indivize ce ii revin din doua apartamente, in valoare de 536 milioane, sunt declarate ca fiind mostenite de sotia sa, Dana. (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: politic