x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 20 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 20 mai 2004

20 Mai 2004   •   00:00

Alt aviz negativ de la deputati

Deputatii din Comisia pentru drepturile omului au avizat ieri negativ proiectul de lege privind combaterea migratiei politice. Votul negativ a fost motivat prin faptul ca proiectul de lege este neconstitutional, intrucat introduce mandatul imperativ pentru un parlamentar, respectiv conditionarea pastrarii acestuia de supunerea fata de disciplina de partid. Saptamana trecuta, proiectul de lege a primit aviz negativ din acelasi motiv si din partea Comisiilor pentru administratie publica din Senat si Camera.

11 alesi au cerut concediu fara plata

Deputatii Anca Boagiu, Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Ioan Onisei, Mihai Stanisoara, Emil Boc (PD), Dan Matei Agathon, Leonard Cazan si Mihai Bar (PSD) si Eberhard Wolfgang Wittstock (minoritatea germana) au depus, pana in prezent, cereri de concediu fara plata in campania electorala. Ei au cerut practic concediu fara plata pentru zilele de luni, marti sau miercuri, in care Camera Deputatilor are lucrari in plen sau in comisiile parlamentare, toti deputatii fiind platiti insa pentru zilele de joi si vineri, cand sunt programate activitati in teritoriu.

Octavian Opris a renuntat la Senat

Senatorul PSD Octavian Opris si-a anuntat ieri demisia din forul legislativ ca urmare a starii de incompatibilitate in care se gasea dupa numirea de catre Parlament in functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP). El a fost validat in aceasta functie de Parlamentul Romaniei saptamana trecuta. Mandatul de senator de Bacau detinut de Opris va fi preluat de persoana aflata pe locul imediat urmator al listei de candidati PSD din aceasta circumscriptie. (Camelia Ionescu)

Subprefectul a fost demis

Subprefectul de Arad, Florin Remetean, a fost demis ieri din functie, in urma unei decizii a premierului Adrian Nastase. Saptamana trecuta, Remetean a participat la lansarea unui candidat al PSD, lucru interzis de Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Remetean a refuzat sa comenteze decizia Guvernului si a precizat ca se va alatura echipei de campanie a PSD Arad. (Silviu Sergiu)

Judecatori din toata lumea, la Bucuresti

O suta de judecatori de la Curtile Supreme, Constitutionale si Comerciale din 45 de tari s-au intalnit astazi la Bucuresti, in cadrul celei de-a 12- a Conferinte Internationale de Justitie. Aceste intalniri anuale ale magistratilor din intreaga lume sunt organizate si sponsorizate de Furth Family Foundation, iar temele abordate sunt independenta justitiei si suprematia legii. Anul acesta, la organizarea conferintei de la Bucuresti au participat si Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Justitiei din Romania. (Miruna Pasa)

CV Tudor zice ca are sprijinul PNL-PD

Presedintele PRM, CV Tudor, a anuntat ieri ca a convenit cu PNL si PD sa sustina motiunea de cenzura care va fi initiata de partidul sau privind neregulile de organizare a alegerilor locale, informeaza Mediafax. Potrivit lui CV Tudor, motiunea urmeaza sa fie depusa la inceputul saptamanii viitoare. "Alegerile sunt deja aranjate", a spus liderul PRM, sustinand ca "PSD stie deja scorul". El a mai afirmat ca pentru a se preveni abuzurile din campania electorala, PRM, PNL si PD vor semna, la nivel national, un protocol de colaborare antifrauda. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic