x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 21 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 21 mai 2004

21 Mai 2004   •   00:00

PNL-PD nu a luat decizia sprijinirii PRM

Presedintele liberal, Theodor Stolojan, a declarat ieri ca decizia privind eventuala sustinere a motiunii de cenzura initiata de PRM privind neregulile de organizare a alegerilor locale va fi luata in prima intrunire a conducerii Aliantei PNL-PD. Cu o zi in urma, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, anuntase ca a convenit cu liderii PNL si PD pentru ca Alianta sa sustina motiunea de cenzura initiata de partidul sau. In replica, premierul Adrian Nastase a calificat initiativa PRM drept o dovada de „demagogie", care reflecta „disperarea" opozitiei. (Aniela Nine)

A venit copia sabiei lui Stefan cel Mare

Premierul Adrian Nastase a primit ieri la Palatul Victoria de la omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, o copie a sabiei lui Stefan cel Mare, originalul aflandu-se la Muzeul Sultanilor Topkapi din Istanbul. Istoricii turci sustin ca Stefan cel Mare a pierdut sabia in batalia de la Razboieni, iar cei romani spun ca arma i-a fost furata domnitorului. Dupa ce a sarutat sabia, Nastase a precizat ca „probabil acest dar este simbolul cel mai puternic al relatiei dintre tarile noastre". Anul acesta, la 2 iulie 2004 se implinesc 500 de ani de la moartea lui Stefan cel Mare. (Silviu Sergiu)

„A nu intra in 2007 poate sa insemne 2020"

Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca orice idei privind nerespectarea calendarului de aderare a Romaniei la UE sint „lipsite de intelepciune si de intelegere". „Lucram mana in mana cu Comisia Europeana pe un calendar clar: incheierea negocierilor in acest an, semnarea tratatului de aderare anul viitor si integrarea in 2007", a adaugat Iliescu. El a apreciat ca orice discutii pe aceasta tema „nu fac decat sa tulbure apele si manifesta si o oarecare inconstienta": „A nu intra in 2007 nu inseamna, cum vrem noi, 2010. Poate sa insemne 2020. Adica sa nu ne jucam cu asemenea chestiuni".

PSD vrea aliante cu PRM

Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a declarat ieri ca organizatiile judetene ale partidului sunt libere sa incheie orice intelegeri postelectorale, chiar si cu PRM, pentru castigarea conducerilor consiliilor judetene. El a precizat ca fiecare organizatie trebuie sa analizeze cu cine se poate alia, cu o formatiune puternica ce va lua un numar important de consilieri sau cu mai multe partide care vor avea un numar important de consilieri. „Vom face chiar si cu PRM. Nu toti PRM-istii din judete sunt dupa tiparul Vadim. Mai sunt si oameni cu care se poate discuta, oameni de cuvant cu care poti avea un dialog", a spus Cozmanca. (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: politic