x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 22 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 22 iulie 2004

22 Iul 2004   •   00:00

S-a razgandit! - PNG renunta la fuziunea cu PUNR

PNG a decis sa renunte la anuntata fuziune cu PUNR. Prim-vicepresedintele PNG, Paul Ghitiu, a declarat ieri ca "PUNR-ul s-a prezentat la aceste negocieri fara o coeziune, unii din acest partid avand tendinta sa se indrepte catre PSD, altii - catre PRM. De aceea ar fi trebuit sa pornim la o dezbatere lunga si anevoioasa". El a subliniat ca aceia din PUNR care corespund profilului moral si principiilor politice ale PNG sunt bineveniti in acest partid. In legatura cu o posibila apropiere de PNTCD, Paul Ghitiu a spus ca nu este prea optimist in aceasta directie. (Gabriela Antoniu)

Mesaj - Iliescu, preocupat de Har-Cov

Presedintele Ion Iliescu admite intr-un mesaj adresat participantilor la Universitatea de Vara Izvoru Muresului ca inferioritatea numerica a romanilor din judetele Harghita si Covasna genereaza "o situatie preocupanta pentru noi". In acest sens, seful statului a subliniat ca romanii din cele doua judete nu trebuie sa capete nicidecum sentimentul ca "sunt straini in tara lor" si ca ei trebuie ajutati, incurajati si stimulati sa-si pastreze traditiile, limba si cultura. Iliescu a insistat totodata ca romanii din afara granitelor sa colaboreze mai strans intre ei si sa militeze pentru recunoasterea drepturilor lor legitime in tarile respective. (Gabriela Antoniu)

Alianta D.A. - Intalnirea cu UDMR, amanata

Intalnirea dintre liderii Aliantei PNL-PD si presedintele UDMR, care urma sa aiba loc ieri la pranz, a fost anulata ca urmare a reuniunii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Potrivit Biroului de Presa al D.A., copresedintii Aliantei, Theodor Stolojan si Traian Basescu, si presedintele UDMR, Marko Bela, se vor intalni la o data ce urmeaza a fi stabilita, potrivit comunicatului Aliantei. Cei trei lideri urmau sa se intalneasca la sediul UDMR pentru a discuta despre posibilitatile de colaborare in perspectiva alegerilor generale.

PSD - Innoire in teritoriu, ca si la centru

Organizatiile PSD din teritoriu vor fi innoite dupa modelul de la centru, a declarat ieri, pentru Mediafax, Gabriel Oprea, coordonator al organizatiilor locale in cadrul Biroului Coordonator al PSD. El a afirmat ca innoirea organizatiilor se va face "in teren, nu citind sinteze si rapoarte din birou". Oprea apreciaza drept un "avantaj incontestabil" faptul ca ii cunoaste pe multi dintre liderii locali. "Asta nu inseamna insa ca cineva va putea invoca "prietenia" cu mine pentru a supravietui politic, daca nu face fata criteriilor de competenta, profesionalism si moralitate pe care le vom impune", a spus el.

Fuziunea PNL-PD - Ciuhandu stia de proiectul Stoica

Presedintele CNC al PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ieri ca a stiut despre proiectul de unificare a PNL si PD, chiar de la initiatorul lui, liberalul Valeriu Stoica, cu care a purtat discutii pe aceasta tema. "Data fiind insa reactia liderilor liberali si democrati, proiectul domnului Stoica ramane fara nici o conotatie practica in acest moment. PNTCD s-ar putea ralia oricarui proiect anti-PSD, dar cu conditia pastrarii individualitatii sale si nu prin topirea intr-o masa amorfa, asa cum se doreste", a afirmat Ciuhandu.

×
Subiecte în articol: politic