x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 24 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 24 iulie 2004

24 Iul 2004   •   00:00

Statut - UDMR nu poate negocia cu UCM

Statutul UDMR nu permite acestei formatiuni sa negocieze cu Uniunea Civica Maghiara (UCM) locurile pentru Parlament, a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela, invitand reprezentantii curentelor din comunitatea maghiara sa participe la prealegerile organizate de organizatiile UDMR. El a precizat ca reglementarile privind criteriile pe baza carora se va putea participa la prealegeri si desemnarea candidatilor vor fi stabilite in perioada urmatoare.

Troc cu PSD - Locuri de munca pentru peremisti

PRM Bistrita-Nasaud a primit de la PSD locuri de munca, drept recompensa pentru sustinerea lui Gheorghe Marinescu, candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului Judetean, informeaza Mediafax. Potrivit senatorului Ioan Aurel Rus, presedintele interimar al filialei Bistrita-Nasaud a PRM, PSD le-a oferit initial zece posturi de viceprimari in judet, dar a obtinut doar trei. "Ne-au dat in schimb locuri de munca", a spus Rus, enumerand, un post de jurist si un fotoliu de director adjunct.

Aplicare - Legea prefectului, de azi in vigoare

Noua lege privind institutia prefectului va intra in vigoare astazi. Exceptie vor face articole referitoare la aspectele financiare, care se vor aplica din anul 2005, precum si cele privind calitatea de inalt functionar public, care vor intra in vigoare in 2006. Printre prevederile importante ale legii se numara si cea care stabileste ca sefii institutiilor subordonate ministerelor, la nivel local, cum ar fi Politia, vor fi numiti numai la propunerea prefectului.

Propuneri - Intalnire Seres-Uscebrka

Vicepresedinte al PUR, Codrut Seres s-a intalnit la Timisoara cu consulul general al Serbiei si Muntenegrului, Milos Uscebrka. In cadrul discutiilor, Seres a propus scaderea taxelor de obtinere a vizelor, eliminarea procedurilor dificile, infiintarea la punctele de trecere a frontierei a serviciilor de acordare a vizei, eliberarea vizelor in regim de urgenta pentru oamenii de afaceri. Reprezentantii filialei PUR Timis i-au propus lui Milos Uscebrka amenajarea si modernizarea Canalului Bega, ca legatura navigabila intre Timisoara si Belgrad si modernizarea drumului european care leaga cele doua orase.

EDITIA a II-a

Numiri - Prefecti noi in sase judete

Guvernul a numit ieri prefecti noi in sase judete, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe. Astfel, la Galati, Traian Mandru a fost inlocuit cu Marius Necula, la Ialomita Marian Balan cu Alexandru Stiuca, iar la Mehedinti Dan Trancota cu Constantin Zimtea. La Cluj, Guvernul a pus capat interimatului lui Valentin Cuibus, numindu-l prefect, in locul lui de subprefect fiind desemnata Mihaela Rozor. Alti doi noi prefecti sunt Marian Valer (Satu-Mare) si Ioan Raducanu (Timis).

×
Subiecte în articol: politic