x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 25 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 25 iunie 2004

25 Iun 2004   •   00:00

Camera - Ordonanta anticoruptie adoptata

Camera Deputatilor a adoptat ieri Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind cresterea transparentei si masurile anticoruptie, dupa ce cu doua zile in urma, actul normativ fusese respins la Senat, din lipsa de cvorum. OUG privind cresterea transparentei in exercitarea demnitatilor publice si a functiilor publice, precum si intensificarea masurilor de prevenire si combatere a coruptiei a fost votata in conditiile in care Camera Deputatilor este forul decizional, cu exceptia referirilor la PNA, unde Senatul care este camera decizionala, le va reexamina.

Senat - Liber la migratia politica

Senatorii juristi au dat liber la migratia politica. Comisia juridica a Senatului a dat, ieri dimineata, aviz negativ unei propuneri legislative apartinand deputatilor PNL care prevedea ca primarii si consilierii (locali si judeteni) care pleaca de la partidul care i-a pus pe liste catre alta formatiune politica sa ramana fara mandat, functia ramanand partidului "de origine". Secretarul comisiei juridice, senatorul PSD Emilian Prichici, a anuntat ieri ca proiectul de lege nu a fost agreat de membrii comisiei pe motiv ca "ingradeste drepturile fundamentale". (Camelia Ionescu)

Explicatie - Esecul lui Boagiu, eroare strategica

Liderul PD Traian Basescu considera esecul Ancai Boagiu in alegerile locale drept o "eroare de strategiei". El a spus ieri ca nu ar fi trebuit sa se faca acelasi tip de campanie electorala si pentru un candidat-femeie si pentru unul barbat: "Trebuie alt tip de campanie pentru o femeie decat campania specifica pentru barbati, cu violente, cu dispute extrem de taioase. Femeia trebuie sa ramana femeie si in campanie". In ceea ce-l priveste pe Catalin Chirita, Basescu a conchis ca a fost vorba despre o "eroare de desemnare" pe care si-o asuma.

PSD - Posibila remaniere guvernamentala

Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a declarat ieri la Suceava ca, in urma analizei la nivel central a rezultatelor alegerilor locale, exista posibilitatea unei remanieri guvernamentale, in conditiile in care rezultatele din alegeri tin si de guvernare, informeaza Mediafax. "Premierul va propune solutii. Este posibil sa aiba loc o remaniere guvernamentala. Suntem decisi sa luam masuri foarte clare si radicale pe linie de partid si apoi in plan guvernamental", a spus Cozmanca. El s-a aratat chiar dispus sa demisioneze din functie, daca cei responsabili de esecul la locale nu o vor face.

EDITIA a II-a

Parlament - Seful statului poate candida ca independent

Comisia electorala a stabilit ieri ca presedintele in functie va putea candida ca independent pe listele unui partid pentru obtinerea unui mandat de deputat sau senator si, daca este ales, el va fi obligat sa opteze, pana la data validarii, intre calitatea de parlamentar si cea de sef al statului. Proiectul de lege urmeaza sa intre marti in dezbaterea Senatului, iar in primele doua saptamani ale sesiunii de toamna sa fie finalizat si in Camera Deputatilor. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic