x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 26 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 26 mai 2004

26 Mai 2004   •   00:00

Buletine de vot tiparite gresit

Toate cele 425.000 de buletine de vot pentru alegerea candidatilor la Consiliul Judetean Arad contin o eroare, in caseta rezervata UDMR figurand Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania, in loc de Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, informeaza Mediafax. Eroarea a fost depistata de presedintele Biroului Electoral Judetean Arad abia dupa ce s-a incheiat tiparirea buletinelor. "Am comunicat insa UDMR eroarea si au decis ca aceasta nu este grava, astfel ca nu au cerut retiparirea buletinelor. Uniunea ne-a solicitat insa sa facem publica eroarea", a declarat presedintele BEJ, Stefan Lucaciuc. (Carmen Vintila)

Nastase il "vede" sef pe Iliescu

Liderul PSD, Adrian Nastase, il "vede" pe Ion Iliescu ocupand din nou functia de presedinte al partidului de guverna mant. "Il vad si l-am vazut intotdeauna foarte bine pe domnul Iliescu la partid, inclusiv ca presedinte", a declarat ieri Nastase. La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a apreciat ca, dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte al Romaniei, Iliescu va reveni in PSD in functia de lider al partidului, iar Nastase va prelua mandatul de sef al statului. (Silviu Sergiu)

PNL si PD ar putea sprijini PRM

PNL si PD ar putea sustine depunerea unei motiuni de cenzura initiate de PRM, numai dupa 6 iunie, pana atunci urmand sa se decida daca exista elemente care sa justifice un asemenea demers, a declarat ieri pentru Mediafax vicepresedintele PNL, Paul Pacuraru. El a spus ca aceasta hotarare a fost luata la nivelul conducerii Aliantei PNL-PD. "Pana dupa primul tur al alegerilor locale vom vedea daca s-au constatat elemente semnificative de fraudare a alegerilor de catre PSD. Daca vom descoperi ilegalitati majore, vom sustine motiunea de cenzura ", a mai spus Pacuraru.

Restrictii pentru Politia Comunitara

Senatorii din Comisia de Aparare nu au fost ieri de acord ca Politia Comunitara sa poata asigura paza si ordinea publica, contra cost, pe baza de contracte de prestari servicii, incheiate de aceasta cu beneficiarii serviciilor prestate, eliminand din proiectul de lege. Conform proiectului, Politia Comunitara, serviciu public local, specializat, se constituie prin reorganizarea corpurilor gardienilor publici pe unitati administrativ- teritoriale. Printre atributiile acesteia se numara asigurarea pazei obiectivelor si a bunurilor de interes public, participarea la asigurarea fluentei traficului rutier etc.
×
Subiecte în articol: politic