x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 3 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 3 iulie 2004

03 Iul 2004   •   00:00

Oradea - Intalnire Nastase - Medgyessy

Premierul Adrian Nastase se va intalni luni, la Oradea, cu omologul sau ungar, Medgyessy Peter, pentru inaugurarea punctului comun de trecere a frontierei de la Sacueni - Letavertes, primul punct de frontiera unde controlul vamal va fi efectuat in comun de autoritatile din Romania si Ungaria. Potrivit presedintelui PSD Bihor, Gheorghe Sarb, cei doi premieri vor aborda subiecte din tematica relatiilor bilaterale romano-ungare, precum si problema bunurilor Fundatiei Gojdu. (Camelia Ionescu)

Prahova - PUR conduce Consiliul Judetean

PUR a obtinut presedintia Consiliului Judetean (CJ) Prahova, iar PSD si PRM si-au impartit functiile de vicepresedinti, in urma alegerilor desfasurate ieri, la cea de a treia convocare pentru constituirea forului judetean. Umanistii au obtinut conducerea CJ Prahova, cu 19 voturi, pentru presedintele PUR Prahova, Florin Anghel. Fostul presedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), va ocupa una din functiile de vicepresedinti. Si CJ Hunedoara a fost constituit, presedinte al forului fiind ales Mircea Molot (PNL), iar vicepresedinti Petru Marginean (PUR) si Dorin Paran (PD). (Carmen Vintila)

PRM - Senatorul Rus cere locul intai pe liste la Camera

Senatorul PRM Ioan Aurel Rus sustine ca partidul ii datoreaza locul intii pe listele pentru Camera Deputatilor, pentru ca a ramas fara loc de munca, informeaza Mediafax. "Partidul imi datoreaza locul intai la Camera Deputatilor pentru ca am ramas fara loc de munca", a declarat ieri Rus. El s-a referit la faptul ca a fost singurul preot din tara care a ales politica in defavoarea carierei preotesti. Fiind caterisit de biserica, Rus a mai anuntat ca, din ratiuni electorale, a renuntat la intentia de a da in judecata atat Sinodul BOR, cat si pe Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania.

MAE - Seful de cabinet al lui Geoana, propus secretar de stat

Proaspat numitul director de cabinet al ministrului de Externe, Mircea Geoana, Stelian Stoian, va fi probabil cel care ii va lua locul fostului secretar de stat in MAE, Mihnea Constantinescu. Acesta din urma a fost numit director de cabinet si consilier diplomatic al premierului. Ministrul Geoana a declarat ieri ca i-a propus deja primu-ministrului promovarea lui Stoian. Potrivit Mediafax, nu se stie deocamdata cine va veni pe functia de sef de cabinet al ministrului. Stelian Stoian a fost adjunct de misiune la ambasada Romaniei in SUA. (Lavinia Tudoran)
×
Subiecte în articol: politic