x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 30 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 30 iulie 2004

30 Iul 2004   •   00:00

Nastase dixit - Copiii bolnavi pot fi adoptati in strainatate

Adoptarea unor legi noi care sa permita adoptia copiilor orfani care se confrunta cu probleme medicale deosebite nu are ca scop deschiderea unei noi linii de adoptii internationale, ci rezolvarea unor probleme actuale care trebuie legalizate, a declarat ieri premierul Adrian Nastase. El a precizat ca adoptia va fi permisa doar in cazul copiilor orfani cu probleme de sanatate deosebite si care urmeaza deja un tratament costisitor in Statele Unite sau in Europa, sub ingrijirea unor familii din strainatate. "Cred si spun din nou, indiferent ca unii ar putea avea o alta parere, ca in aceste situatii putem trimite la Parlament proiecte de lege, cu o documentatie foarte clara, pentru cazuri individuale. Nu pentru deschiderea unei noi linii de adoptie internationala, ci pentru a rezolva o problema care exista acum si care trebuie legalizata. Mi-e greu sa cred ca acesti copii vor putea fi adusi in Romania si ca de sanatatea lor se va ocupa Guvernul, Consiliul Judetean sau Delegatia Europeana de la Bucuresti", a spus Nastase. (Silviu Sergiu)

Replica - PNA se leapada de politic

"Afirmatiile si interpretarile unor lideri politici in legatura cu modul in care procurorii PNA au inteles sa ia act de sesizarea facuta de domnul Nati Meir si, mai ales, conotatiile politice pe care incearca sa le dea activitatii PNA reprezinta puncte de vedere proprii, pe care le respingem categoric", se arata intr-un comunicat al PNA. In urma denuntului lui Meir, s-a deschis un dosar penal de cercetare a senatorului PNL Radu F. Alexandru, se precizeaza in comunicat. De asemenea, PNA solicita liderilor politici sa nu foloseasca aceasta institutie in disputa electorala. (Camelia Ionescu)

PRM Cluj - Funar, primul pentru Senat

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, va ocupa primul loc pe lista de candidati PRM pentru Senat, iar pe primul loc pentru Camera Deputatilor va fi sustinut Dan Brudascu, in prezent deputat de Cluj, a decis Consiliul Municipal Cluj-Napoca al PRM. Totodata, rezultatele slabe obtinute de filiala municipala la alegerile locale din iunie au fost explicate prin implicarea insuficienta in desfasurarea campaniei electorale si prin erori ale staff-ului electoral, legate de lipsa de coerenta a acestuia si de absenta unui mesaj nuantat. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic