x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

23 Mar 2004   •   00:00
Alegerile se vor desfasura in transparenta

Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca procesul electoral se va desfasura in deplina transparenta si legalitate, iar in acest an reformele vor continua in ritm sustinut. La o dezbatere organizata de publicatia „The Economist" seful statului a apreciat ca este mai putin important cine castiga alegerile, cata vreme respectiva formatiune sau coalitie politica respecta Constitutia, democratia si integrarea europeana. „Pentru ca suntem intr-un an electoral si exista tendinta de a prezenta ca pe o fatalitate renuntarea la reforme, doresc sa va asigur ca, dat fiind obiectivul imperios al finalizarii negocierilor de aderare, reformele vor continua in ritm sustinut", a declarat Iliescu. (Monica Iordache)

Nastase si PSD dati in judecata

„Vom da in judecata PSD si pe Adrian Nastase" a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu. Ca urmare a atacurilor pesediste la adresa liderilor marcanti ai PNL si PD, Alianta s-a decis sa dea „o riposta pe masura", si sa actioneze in judecata pentru calomnie partidul de guvernamant si pe presedintele PSD, Adrian Nastase. Mai mult, senatorul PNL Gheorghe Flutur a trimis Parlamentului European o scrisoare in care denunta „practicile de intimidare a Opozitiei de catre politia PSD", a sustinut Tariceanu. In opinia acestuia, actiunile in justitie vor fi facute separat, de catre fiecare dintre cei vizati de atacurile PSD. (Camelia Ionescu)

Semnarea protocolului PSD- UDMR, inoportuna

Delegatia Permanenta PSD Mures a decis ca semnarea protocolului local cu UDMR nu este oportuna in acest moment, a declarat, duminica seara, presedintele executiv al organizatiei, Cristian Radu Georgescu. In privinta infiintarii TVR Targu-Mures, Georgescu a precizat ca reprezentantii Prefecturii si cei ai Consiliului Judetean vor inventaria posibilitatile care exista in acest sens. Cedarea cladirii Clinicii de Fizioterapie pentru studioul televiziunii publice va reintra joi in discutia Consiliului Judetean. (Carmen Vintila)

Rectificarea bugetara a Sectorului 5, votata de majoritatea consilierilor validati

Potrivit art. 46, alin. 3 din Legea nr. 215/2001, privind administratia publica locala, „Hotararile privind bugetul local (…) se adopta cu votul majoritatii consilierilor in functie". Bugetul Consiliului Local Sector 5 a fost adoptat in sedinta din 20.03.2004 in deplina legalitate, fapt dovedit cu lista din care rezulta semnaturile a 16 consilieri „pentru" buget, astfel cum a fost propus de catre Directia Economica din cadrul Primariei Sector 5.

×
Subiecte în articol: politic psd