x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

20 Mar 2004   •   00:00
Negocierile cu UE pot fi finalizate in 2004

Comisia Europeana considera ca autoritatile de la Bucuresti pot finaliza negocierile de aderare la UE in cursul anului 2004, a declarat ieri comisarul european pentru Extindere, Gunther Verheugen. "Nu ne-am schimbat strategia fata de Romania. Credem ca negocierile pot fi finalizate in acest an. Este nevoie de un mare efort, dar suntem convinsi ca autoritatile romane vor reusi sa realizeze acest obiectiv", a spus Verheugen, care a participat la conferinta internationala de la Bratislava privind extinderea Uniunii Europene. (Silviu Sergiu)

Diaconescu vrea magistrati de cariera

Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca doreste sa formeze, prin legea de organizare judecatoreasca si statutul magistratilor, un corp de magistrati de cariera, independenti si stabili, transmite Mediafax. "Este necesar sa sporim credibilitatea justitiei si a calitatii actului de justitie", a spus Diaconescu. El a adaugat ca doreste ca Institutul National al Magistraturii sa devina "unica institutie care va urmari si sprijini cariera magistratilor". (Lucian Florea)

Ion Iliescu pleaca in Israel

Presedintele Ion Iliescu pleaca luni intr-o vizita de doua zile in Israel, unde va avea intalniri cu presedintele Moshe Katzav, premierul Ariel Sharon, presedintele Yad Vashem (Autoritatea pentru Comemorarea Eroilor si Martirilor Holocaustului) si va participa la o sesiune a Knesset-ului. Seful statului se va intalni si cu presedintele Partidului Muncii, Shimon Peres. Iliescu a acordat ieri si un interviu cotidianului israelian "Ultima ora", in care a declarat ca in Romania a existat Holocaust. "Niciodata nu am negat ca in lagarele din Transnistria, in pogromurile din Bucuresti, Dorohoi si Iasi si in alte locuri au murit zeci de mii de evrei nevinovati". (Monica Iordache)

Listele electorale vor fi actualizate

Ministrul-delegat pentru Administratia Publica, Gabriel Oprea, le-a cerut ieri prefectilor sa actualizeze listele electorale permanente. "Acestea trebuie sa reflecte prezentul, nicidecum realitati din ultimii ani. Va rog sa tratati cu toata seriozitatea aceasta problema si sa nu amanati cu nici o zi actualizarea datelor, impreuna cu toate celelalte probleme pe care dumneavoastra le cunoasteti, pentru a asigura desfasurarea alegerilor in conditii optime", le-a spus ministrul prefectilor. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic