x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

19 Mar 2004   •   00:00
Legea petrolului n-a avut succes

Legea petrolului nu a putut fi aprobata ieri de plenul Senatului din cauza absentei reprezentantilor Guvernului. Desi proiectul de lege a fost trimis de Executiv in Parlament in procedura de urgenta, facand parte dintre proiectele cerute de negocierile Romaniei cu Uniunea Europeana, el a fost amanat, deoarece initiatorii nu au venit sa-si sustina proiectul. Chiulul frecvent al reprezentantilor Guvernului de la dezbaterile parlamentare duce la amanarea aprobarii proiectelor de lege necesare pentru incheierea ultimelor capitole de negociere. (Camelia Ionescu)

Bugetul CNSAS a fost suplimentat

Bugetul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pe anul in curs va fi suplimentat cu 1,4 miliarde lei, a decis ieri Guvernul. Suma va fi utilizata pentru amenajarea spatiului destinat depozitarii arhivei fostei Securitati, situat in comuna Popesti-Leordeni si avand o suprafata de 2.160 metri patrati. (Silviu Sergiu)

Guvernul a schimbat doi prefecti

Prefectul judetelui Iasi, Ioan Avarvarei, si cel al judetului Giurgiu, Dan Cristian Marciu, au fost eliberati ieri din functii, la cerere, prin decizie a Guvernului. In locul lui Avarvarei a fost numit Spiridon Cretu, la instalarea acestuia urmand sa participe astazi si ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea. Pe de alta parte, Claudiu Stefan Seucan a fost numit in functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei. El a ocupat pana in prezent functia de vicepresedinte al APAPS si a fost numit pe un post vacant. Seucan are 31 de ani, este jurist, doctorand in drept civil si lector universitar in cadrul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti. (Silviu Sergiu)

Eva Kiss i-a cantat lui Iliescu

Aflat in vizita in Danemarca, presedintele Ion Iliescu a oferit miercuri o receptie in stil romanesc, in onoarea Reginei Margrethe a II-a si a Printului consort Henrik. Familia regala daneza si celelalte oficialitati, printre care premierul Anders Fogh Rasmussen, au fost incantate de preparatele traditionale romanesti si de programul folcloric. Oficialilor danezi le-a cantat si Eva Kiss, cantareata de origine romana stabilita in Danemarca din 1990, care a interpretat, alaturi de sotul ei, Radu Constantin, melodiile "Ionel, Ionelule" si "In gradina lui Ion". Cum ambele cantece au fost pe sufletul presedintelui, acesta le-a si fredonat la microfon, alaturi de interpreta. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic