x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

17 Mar 2004   •   00:00
Liberalii asteapta scuze de la PSD

Vicepresedintele Senatului, Paul Pacuraru, va depune asta zi o nota la Biroul Permanent prin care solicita ca liderul grupului PSD, Ion Solcanu, sa adreseze public scuze grupului PNL pentru insultele adresate liberalilor de pesedisti. Pacuraru enumera cazul chestorului Sorin Vornicu, cel care joia trecuta l-a imbrancit pe liderul grupului PNL, Nicolae Vlad Popa, pentru a-l impiedica sa ajunga la microfon, precum si insultele adresate acestuia de Ion Predescu, care i-a aratat ca nu are nimic in cap. Pe lista lui Pacuraru mai figureaza si Matei Viorel, care i-a strigat lui Popa "Esti bolnav, domnule!". (Oana Stancu)

Apel la o coalitie anti-frauda

Alianta PNL-PD a facut ieri apel la toate partidele politice parlamentare si neparlamentare, mai putin PSD, pentru incheierea unor protocoale tehnice de colaborare in perioada alegerilor locale. Scopul acestor protocoale ar fi impiedicarea reprezentantilor actualei puteri de a incerca fraudarea alegerilor. "Protocoalele pot fi numite protocoale "anti-PSD", a declarat ieri vicepresedintele PNL Paul Pacuraru. (Camelia Ionescu)

Iliescu vs Talpes

Presedintele Ion Iliescu l-a corectat pe fostul sau consilier Ioan Talpes, actual ministru de stat, dupa ce acesta a apreciat, in cadrul emisiunii "Marius Tuca Show" de la Antena 1, ca este posibil ca negocierile de aderare a Romaniei la UE sa nu fie incheiate in 2004, ci abia la inceputul lui 2005. Replica sefului statului a venit prompt: "Nu este momentul sa fie luata in calcul o alta data", din moment ce Romania are ca obiectiv incheierea negocierilor la sfarsitul acestui an. "Noi avem ca obiectiv sa incheiem negocierile la finele acestui an. Ce o sa fie daca, nu e momentul acum sa discuta m", a declarat ieri Iliescu. (Silviu Sergiu)

Hot-line anticoruptie

Romanii care vor dori sa reclame diverse fapte de coruptie o vor putea face, in viitorul apropiat, apeland o linie telefonica gratuita, special infiintata la Guvern. Anuntul a fost facut, ieri, de ministrul Integrarii Europene, Alexandru Farcas, care a precizat ca acest "hot-line" va fi gestionat de Cancelaria primului-ministrului Adrian Nastase. Farcas a adaugat ca Guvernul doreste sa creeze si o structura Guvern-organizatii non-guvernamentale, "un observator mixt" al faptelor de coruptie, din care ar putea sa faca parte si Transparency International, Banca Mondiala, BERD si OECD. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic