Proaspat consilier prezidential, Rodica Stanoiu a trimis ieri conducerii Senatului demisia sa din forul legislativ. Ea trebuia sa demisioneze din functia de senator deoarece noua sa calitate de la Cotroceni este incompatibila cu mandatul de parlamentar. Viitorul senator de Olt, in locul Rodicai Stanoiu, va fi Dumitru Nica, candidat aflat la pozitia a patra pe listele PSD Olt pentru Senat, la alegerile din anul 2000. Dumitru Nica este directorul Colegiului Economic "P.S. Aurelian" din Slatina. (Camelia Ionescu)
Amenintari de la Saguna
Presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, isi va da demisia daca institutia sa va fi impiedicata sa verifice finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale. El a evitat ieri, la Vaslui, sa precizeze din partea cui ar putea veni presiuni pentru efectuarea unor controale preferentiale sau evitarea altora la o serie de partide. (Silviu Sergiu)
Talpes vrea sa schimbe legea
Ministrul de stat Ion Talpes a declarat ieri, pentru BBC, ca va modifica Legea declararii averilor demnitarilor. Talpesdoreste ca declararea averii sa fie obligatorie si pentru membrii familiei demnitarului, astfel incat bunurile obtinute ilegal sa nu mai poata fi ascunse prin transferuri catre rude. Purtatorul de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, considera ca aceasta solutie nu este functionala pentru ca nu se stie pana la ce grad de rudenie se poate merge cu declaratia de avere si cum se va urmari firul averilor. (Monica Iordache)
Incheierea negocierilor, posibila in 2004
Ministrul de Externe, Mircea Geoana, considera ca este posibila incheierea celor opt capitole de negociere cu UE ramase deschise pana la sfarsitul lui 2004, avand in vedere ca si cele zece state care adera anul acesta aveau, cu un an inainte de incheierea negocierilor, intre 18 si 23 de capitole deschise. Raspunzand unei intrebari legate de declaratiile senatorului PSD Ghiorghi Prisacaru, care sustine ca este posibila incheierea negocierilor dintre Romania si UE in 2005, Geoana a afirmat ieri ca pentru cei ce pun intrebari legate de numarul "relativ mare" de capitole inca deschise are un raspuns simplu: cu un an inainte de incheierea negocierilor, statele care adera in mai 2004 aveau intre 18 si 23 de capitole deschise.