x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

13 Mar 2004   •   00:00
Contracte prelungite cu cinci ani

Durata contractelor de inchiriere pentru locuintele din fondul locativ al statului va fi prelungita de drept pentru o perioada de cinci ani, a decis joi Guvernul printr-o ordonanta de urgenta. Aceste contracte urmeaza sa expire la 8 aprilie 2004. Conform estimarilor, aproximativ 120.000 de contracte de inchiriere urmeaza sa fie prelungite in baza acestui act normativ. Numarul beneficiarilor este de circa 360.000. In privinta garajelor aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, durata contractelor va fi prelungita pentru o perioada de trei ani. (Silviu Sergiu)

Nastase ameninta politistii

Premierul Adrian Nastase a anuntat din nou ca va cere destituirea politistilor din judetele in care au existat agresiuni impotriva ziaristilor, daca in urmatoarele doua saptamani nu vor fi identificati faptasii. "Am inteles ca si zilele acestea au mai existat amenintari la adresa ziaristilor. Este incalificabil. Nu putem sa platim o tara intreaga pentru eventuale complicitati locale sau incompetente", a subliniat Nastase. Premierul a adresat politistilor un avertisment similar si in urma cu doua sapta mani. (Silviu Sergiu)

Dosarul sotilor Ceausescu, aproape refacut

Dosarul procesului sotilor Ceausescu, pierdut, este reconstituit aproape in totalitate. Majoritatea celor implicati in executarea cuplului recunoaste deja copiile prezentate de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti (TMTB) ca fiind conforme cu originalele inscrisurilor care il alcatuiau. Presedintele TMTB, Ion Panaitescu, a declarat ieri ca singurul act care mai trebuie recunoscut ca fiind conform cu originalul pierdut este rechizitoriul intocmit de procurorul militar Dan Voinea. El nu a putut fi prezent la termenul de ieri al procesului, fiind plecat din localitate. (Vasile Surcel)

Primarul din Magurele, in PUR

Primarul comunei Magurele, Virgil Dumitru, a demisionat din PSD si s-a inscris in Partidul Umanist. El va candida din partea PUR pentru un nou mandat de primar, respectiv al treilea, la alegerile locale din iunie. De profesie tehnician agronom, Virgil Dumitru are 59 de ani, este casatorit si are doi copii. Este primar al comunei Magurele din 1996. Pentru viitorul mandat, spera "intr-un sprijin real din partea Consiliului Judetean pentru a schimba in bine viitorul oras Magurele". (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic