x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

10 Mar 2004   •   00:00
Marginean, candidat la Deva

Liderul PUR Hunedoara, Petru Marginean, si-a lansat ieri candidatura la Primaria Deva. "Sunt singurul dintre toti candidatii nascuti in Deva care siau anuntat pana in prezent intentia de a candida. Sunt pregatit pentru orice confruntare si va asigur ca dusmanii mei nu sunt reprezentantii partidelor politice, ci saracia si coruptia", a spus Marginean. Cum pana in prezent si-au mai lansat oficial candidatura reprezentantii PSD si PNL, Marginean a mai spus ca este "obligat si condamnat" de catre adversarii sai sa castige alegerile. (Gabriela Antoniu)

Raduly da parlamentul pe primarie

Potrivit reprezentantilor Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, deputatul Raduly Robert este singurul candidat al UDMR Ciuc pentru postul de primar al municipiului Miercurea-Ciuc la prealegerile preconizate a avea loc la sfarsitul acestei luni, informeaza Mediafax. Din acest motiv, el va participa direct la alegerile locale din luna iunie. UDMR Teritorial Odorhei a desemnat tot un singur candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Odorheiu Secuiesc, respectiv pe juristul Ladany Laszlo, in prezent consilier local. (Gabriela Antoniu)

PNL-PD in greva japoneza

Parlamentarii democrati si cei liberali vor intra din aceasta dimineata in greva parlamentara europeana "de inspiratie japoneza". Deputatii si senatorii aliantei vor purta cate o banderola pe mana, de culoare albastra, cu stelutele de pe steagul UE. Greva este pur simbolica si va tine pana luni dupa dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor a motiunii simple initiate de alianta PNL-PD. "Am recurs la aceasta metoda pentru ca nu suntem dispusi sa giram politic esecul Guvernului Nastase in privinta aderarii tarii noastre la UE", a spus liderul grupului PD din Camera, Emil Boc. Chiar daca sunt in greva, democratii si liberalii vor participa la lucrarile Parlamentului. (Dana Piciu)

Tratatul cu Ucraina, adoptat

Deputatii au adoptat ieri pe articole proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului intre Romania si Ucraina privind regimul frontierei de stat. Deputatii PNL, PD si PRM au parasit sala de sedinte inainte de discutarea acestui tratat, nemultumiti ca ordinea de zi a sedintei fusese modificata. Ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, a apreciat gestul acestora ca fiind "deplasat". El a mai spus ca incheierea tratatului "reprezinta o piesa indispensabila pentru o eventuala deferire catre arbitraj international a problemei platoului continental". (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic