x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

09 Mar 2004   •   00:00
Optimism german pentru romani

Vicepresedintele Bundestag-ului, Susanne Kastner, spera ca raportul Parlamentului European nu va aduce o stopare sau o intarziere a negocierilor de aderare a Romaniei la UE. Kastner, care este si presedinte al Grupului de prietenie Germania - Romania, a fost primita ieri de ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana. Raportul Nicholson, prin care se propune reorientarea negocierilor de aderare a Romaniei la UE, va fi dezbatut la 10-11 martie in Parlamentul European. (Gabriela Antoniu)

Decizie finala ADA, inscrisa la tribunal

Alianta PNL-PD "Dreptate si Adevar" (DA) a intrat in legalitate. Vineri, Curtea de Apel Bucuresti a emis o hotarare definitiva si irevocabila, prin care Alianta "Dreptate si Adevar" a fost inscrisa in registrul partidelor politice. Curtea de Apel a respins toate contestatiile depuse la adresa inscrierii Aliantei, ne-a declarat liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Curtii de onoare si arbitraj a PNL. Alianta PNL-PD ramane cu semnul permanent DA, care, cel mai probabil, va fi folosit si ca semn electoral la alegeri. (Camelia Ionescu)

Motiune simpla PNL-PD

Dupa refuzul PRM de a mai subscrie la initierea unei motiuni de cenzura, 54 de deputati PD si PNL au depus ieri la Camera o motiune simpla intitulata "Esecul politicii Guvernului Nastase cu privire la integrarea Romaniei in UE", prin care cer demiterea ministrilor Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Ioan Rus, Alexandru Farcas si Gabriel Oprea. Ei mai cer premierului Nastase sa prezinte Parlamentului un raport cu privire la criticile formulate in raportul de tara al Comisiei Europene si al Comisiei de politica externa a PE, precum si la masurile de reforma care sa duca la respectarea calendarului initial de aderare la UE. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic