x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

08 Mar 2004   •   00:00
Frunda nu va fi exclus din Senat

Secretarul Biroului Permanent al Senatului, Mihai Ungheanu, a declarat pentru Rompres ca demersurile pentru excluderea lui Gyorgy Frunda din Senat au fost facute, dar "intrucat UDMR este intr-o colaborare vizibila cu PSD, e greu de anticipat ca raspunsul va fi pozitiv ". Senatorul UDMR a fost acuzat recent ca a incalcat Legea privind conflictul de interese, figurand in anumite documente drept secretarul Adunarii Generale a Actionarilor de la Herlitz Romania. Frunda a negat ca ar fi actionar la Herlitz Romania si a precizat ca la sedinta in urma careia numele sau a aparut pe documentul incriminat a fost doar secretar de sedinta. (Gabriela Antoniu)

Mesaj pentru femei de la Iliescu

Presedintele Ion Iliescu a transmis un mesaj de felicitare tuturor femeilor din Romania, cu prilejul zilei de 8 martie. Pe langa urarile de sanatate, fericire, impliniri si succese in plan personal si profesional, seful statului admite ca in Romania situatia femeilor a inregistrat un regres. "Este evident ca doar existenta legislatiei si bunele intentii nu sunt suficiente pentru a oferi femeilor statutul demn pe care il merita, prin tot ceea ce fac in societatea noastra", apreciaza Iliescu. El indeamna ca printr-un efort de educatie, prin aplicarea legilor, prin mobilizarea societatii civile sa se inlature acele discriminari de pe urma carora sufera inca femeile in Romania. (Gabriela Antoniu)

Unda verde pentru un nou protocol

Consiliul Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale ale UDMR, reunit la Targu-Mures, a hotarat sambata semnarea unui nou protocol cu PSD, a declarat Marko Bela. El a spus ca protocolul va fi semnat la mijlocul saptamanii viitoare si a recunoscut ca decizia Guvernului privind amplasarea Statuii Libertatii la Arad a inclinat balanta innoirii colaborarii UDMR cu PSD. Liderul UDMR a mai spus ca textul protocolului se va axa pe adoptarea unor modificari de legi, dar si pe rezolvarea unor probleme legate de pensii si ajutoare sociale. De asemenea, din document nu va lipsi problema infiintarii celor doua facultati in limba maghiara de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. (Stefan Ormenisan)

Janos Fazekas a incetat din viata

Istoric si fost politician roman de etnie maghiara, Janos Fazekas a incetat din viata sambata, la Budapesta, in varsta de 78 de ani. Fazekas a fost in perioada 1945-1980 ministru al Comertului si viceprim-ministru. In anii ‘80, Fazekas a fost eliminat din viata politica. Dupa inlaturarea regimului comunist din Romania, Fazekas a fost consultant in problemele etnicilor maghiari, dar avand o ideologie socialista nu a fost cooptat la putere. In 1990, Fazekas a devenit vicepresedinte al Federatiei Romane impotriva fascismului. (D.P.)

×
Subiecte în articol: politic