x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

04 Mar 2004   •   00:00
Rus ar da sutana pe mandat

Desi trebuia sa aleaga intre mandat si sutana, ca urmare a somatiei BOR senatorul PRM Ioan Aurel Rus nu s-a decis inca. "Peste o saptamana", ne-a raspuns Rus la intrebarea despre ce a ales. Dar, tinand cont ca termenul de gandire acordat de BOR a expirat, se pare ca el a ales fotoliul de senator. Senatorul PRM a refuzat sa-si spuna concret intentiile, afirmand, cu subinteles, doar ca "m-ati vazut in Senat". Pe de alta parte, conducerea Camerei i-a cerut lui Kelemen Hunor (UDMR) sa aleaga intre calitatea de deputat si functia de redactor-sef la o publicatie de limba maghiara, ca urmare a starii de incompatibilitate. (Camelia Ionescu)

Spatiul a fost "maritat"

Secretarul general al Senatului, Constantin Sava, iese cel mai castigat din desfiintarea grupului PD. Senatorii PD au pierdut dreptul la birouri, masini, secretare si alte beneficii. Biroul Permanent al Senatului a stabilit ieri ca spatiul ocupat de grupul PD sa fie "mostenit" de Secretariatul general. La cererea secretarului general am fost informati insa ca "senatorii din fostul grup PD vor ramane unde au stat si pana acum, pana ce Senatul se va muta la Palatul Parlamentului ". (Camelia Ionescu)

Iorgovan: "Ce dracu’ am facut?"

Senatorul Antonie Iorgovan a anuntat ca i-a scris presedintelui PSD, Adrian Nastase, si numarului doi din partid, Octav Cozmanca, pentru a fi informat ce sanctiune a primit si de ce. El considera atitudinea PSD deplasata. "Ce dracu’ am facut?! M-am luat de un ministru care a venit aici (n.r. - Ovidiu Branzan) pe jumatate adormit, de abia l-am trezit", s-a indignat Iorgovan. "PSD nu are sanse sa-mi suprime atacurile. Exista instante in PSD, iar eu, profesorul Iorgovan, ma voi apara in fata lor", a avertizat el. Vicepresedintele PSD Nicolae Vacaroiu nu a exclus insa posibilitatea ca Iorgovan sa primeasca "sanctiunea maxima" intr-o viitoare sedinta a conducerii partidului. (Camelia Ionescu)

170 de alesi locali demisi de prefecti

De la intrarea in vigoare a Legii anticoruptie, 170 de persoane au fost eliberate din functiile publice, prin ordin al prefectilor, intrucat nu au renuntat la posturi desi se aflau in situatii de incompatibilitate, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor. Vinerea trecuta, ministrul-delegat pentru administratie publica, Gabriel Oprea, anunta ca Executivul face verificari pentru a depista eventuale cazuri de incompatibilitate. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic