x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirle zilei

POLITIC - Stirle zilei

11 Mar 2004   •   00:00
Inchisoare pentru mita electorala

Comisia electorala a discutat ieri amendamentele depuse de catre deputati pentru proiectul legii alegerilor locale. Membrii comisiei au renuntat definitiv la publicitatea electorala lasand la latitudinea fiecarui post de televiziune sau de radio sa difuzeze sau nu emisiuni de dezbateri pe teme electorale. In cadrul acestora vor putea fi difuzate si clipuri electorale. Alte doua amendamente acceptate de comisie prevad ca promisiunea, oferirea de bunuri sau de bani in campania electorala alegatorilor in scopul de a vota un candidat se vor pedepsi cu inchisoarea intre 6 luni si 5 ani si ca pe listele pentru consilieri locali sau judeteni sa se regaseasca in aceeasi masura atat candidati femei, cat si barbati. (Dana Piciu)

Statuia Libertatii "mai intarzie"

Prim-vicepresedintele UDMR Cluj, Nagy Zsolt, a declarat ieri ca Statuia Libertatii nu va putea fi amplasata la Arad, pana in 15 martie, pentru ca nu mai este timp. Nagy a spus ca cel mai probabil Statuia Libertatii va fi amplasata intr-un parc al reconcilierii romano-ungare din Arad, la inceputul lunii aprilie. Deputatul UDMR Kelemen Atilla a spus ca reamplasarea Statuii Libertatii din Arad inseamna reintrarea in normalitatea europeana si un act de cultura. (Monica Iordache)

Talpes sustine ca a glumit

Proaspatul vicepremier Ioan Talpes (foto) a declarat ca a glumit atunci cand le-a raspuns parlamentarilor care l-au intrebat despre relatia sa cu pedofilul Kurt Treptow: "Sa va fereasca Dumnezeu sa spun eu pe cati iicunosc, ei facand alte practici, si iivad cu dumneavoastra". "Cum sa fie un santaj, domnule, ce .nseamna asta? Ce spun, ca omul celalalt este urmarit de justitie, ce inseamna chestia asta? Efectiv a fost o gluma", a afirmat Talpes, raspunzand astfel unei intrebari a ziaristilor. (Monica Iordache)

Radicalii din UDMR, nemultumiti

Deputatul UDMR Toro Tibor crede ca semnarea protocolului PSD-UDMR va ingradi spatiul de miscare al organizatiilor locale care, c.nd se g.ndesc la niste coalitii locale sau intelegeri locale, trebuie sa se orienteze dupa situatia din teritoriu. In privinta infiintarii facultatilor cu limba de predare maghiara in cadrul Universitatii "Babes Bolyai", deputatul UDMR crede ca Guvernul si Senatul Universitatii "BabesBolyai" "joaca ping-pong cu aceasta doleanta a comunitatii maghiare", iar in privinta sustinerii constructiei autostrazii Brasov - Bors aceasta era oricum fireasca. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic