x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta a cerut suspendarea PNDI-ului, pe motivul risipei de bani publici

Ponta a cerut suspendarea PNDI-ului, pe motivul risipei de bani publici

15 Feb 2012   •   08:17
Ponta a cerut suspendarea PNDI-ului, pe motivul risipei de bani publici

Dupa ce ministrul Finantelor Bogdan Dragoi a anuntat intentia Guvernului de a prioritiza proiectele publice, presedintele PSD Victor Ponta, a solicitat suspendarea imediata a Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Presedintele PSD considera programul respectiv unul prin care se risipesc banii publici. "In principiu, prioritizarea proiectelor publice este o masura sustinuta si de USL in programele sale. Problema este insa ca nu poti sa enunti credibil o asemenea intentie in timp ce derulezi in continuare un program prin care se risipesc banii publici inspre clientela politica. Este vorba despre PNDI-ul derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, program criticat dur atat de reprezentantii FMI, cat si de cei ai Comisiei Europene", a mentionat Ponta, potrivit Mediafax.

'Suspendarea imediata a PNDI si utilizarea celor 280 milioane euro prevazuti in bugetul actual in vederea unor programe de creare de locuri de munca ar fi sprijinita si de USL si ar fi o prima dovada palpabila a implementarii unor intentii laudabile dar lipsite de continut", mai sustine Victor Ponta.

Bogdan Dragoi a anuntat marti ca banii din bugetul public vor fi directionati catre proiectele care au efect imediat, care pot fi finalizate.

×