x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Aderarea la Schengen nu are legătură cu romii, ei sunt deja acolo

Ponta: Aderarea la Schengen nu are legătură cu romii, ei sunt deja acolo

26 Sep 2013   •   13:29
Ponta: Aderarea la Schengen nu are legătură cu romii, ei sunt deja acolo

Premierul Victor Ponta consideră că nu există o legătură între aderarea României la spaţiul Schengen şi minoritatea romă, arătând că romii se află deja în statele Schengen fără ca România să fie membră a acestui spaţiu. "Legătura între romi şi Schengen nu există pentru simplul motiv că România nu este acum membră a spaţiului Schengen şi romii sunt acolo. Deci, nu există niciun fel de legătură, nici practică, cu atât mai puţin juridică", a afirmat, joi, premierul Ponta.

Legat de poziţia autorităţilor franceze pe această temă, Ponta a subliniat că prim-ministrul francez şi-a exprimat poziţia la Bucureşti, iar declaraţiile oficiale ale Guvernului francez au fost confirmate de către Ambasada Franţei la Bucureşti. Premierul a adăugat că Guvernul României are responsabilitatea de implementa strategia de integrare a romilor împreună cu oficialii Comisiei Europene şi face acest lucru, dorind să colaboreze în continuare cu autorităţile franceze în vederea combaterii eventualelor fapte infracţionale.

Ponta a mai spus că în cazul asocierii aderării la Schengen sau a ridicării interdicţiilor pe piaţa muncii din statele UE de integrarea romilor este vorba mai degrabă de speculaţii ale mass-media şi de o bătălie politică internă.

×
Subiecte în articol: ponta romi aderare schengen