x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Aderarea la Schengen, o problemă psihologică a României

Ponta: Aderarea la Schengen, o problemă psihologică a României

03 Sep 2012   •   07:27
Ponta: Aderarea la Schengen, o problemă psihologică a României

Victor Ponta a declarat, in aceasta dimineata, ca aderarea Romaniei la Schengen a devenit o problema psihologica a tarii noastre. Premierul crede ca deciziile politice din Uniunea Europeana privind acest subiect vor lasa loc deciziei corecte, in conditiile in care Romania indeplineste standardele de aderare.

"Sunt absolut convins ca obiectivele noastre fundamentale in cadrul UE trebuie sa ramana aceleasi. Nu sunt atat de suparat sau de tulburat de ceea ce, iata, de mai mult de un an, devine intr-un fel o problema psihologica a Romaniei - aderarea la spatiul Schengen. Sunt convins ca Romania, care indeplineste de mult timp toate criteriile tehnice si toate standardele solicitate tarilor europene, va deveni membru al spatiului Schengen si ca deciziile politice de anul trecut, eventual de anul acesta, care au intarziat aceasta aderare, la un moment dat vor da loc liber realitatilor, faptului ca, din punct de vedere tehnic, dupa investitii foarte mari pe care tara noastra le-a facut, putem asigura la standardele cele mai inalte frontiera de est a UE si ca deciziile politice, la un moment dat, vor lasa loc deciziei corecte", a afirmat primul-ministru, in cadrul Reuniunii anuale a Diplomatiei Romane, desfasurata la Palatul Parlamentului..

Victor Ponta a mai spus ca aderarea sau neaderarea la Spatiul Schengen nu e o problema de politica interna, din care cineva sa aiba de castigat.

"Nu cred ca cineva are de castigat daca nu suntem primiti in spatiul Schengen si nu cred ca cineva are mai mult de pierdut decat altcineva. Cred ca este important ca Romania sa fie prezenta in dezbaterile pe plan european, in deciziile dificile pe care UE trebuie sa le ia, intr-o perioada dificila nu doar pentru Europa, ci pentru intreaga omenire", a conchis Victor Ponta.

×