x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am luat act de deciziile Curţii Constituţionale. Facem apel şi către preşedintele suspendat să le respecte

Ponta: Am luat act de deciziile Curţii Constituţionale. Facem apel şi către preşedintele suspendat să le respecte

09 Iul 2012   •   19:45
Ponta: Am luat act de deciziile Curţii Constituţionale. Facem apel şi către preşedintele suspendat să le respecte

Liderii USL, Victor Ponta si Daniel Chitoiu au sustinut o conferinta de presa, la scurt timp dupa ce Curtea Constitutionala a validat suspendarea presedintelui Basescu si a celor doi fosti presedinti de Camere din Parlament, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

Iata principalele declaratii:

Victor Ponta: Am luat act de deciziile Curtii Constitutionale. Nu anticipam in niciun fel aceste decizii, insa le vom respecta. Facem apel si catre presedintele suspendat sa le respecte si catre PDL.

Consider ca din aceasta seara, toata aceasta campanie de denigrare a Romaniei, in care s-a vorbit de lovituri de stat, ramane fara obiect. Din moment ce avem o decizie a Curtii ca suspendarea s-a facut legal, ca suspendarea celor doi presedinti de camere a fost legala, facem un apel ca toata aceasta campanie odioasa sa inceteze.

Romania va avea dreptul pe 29 iulie sa aleaga daca il pastreaza pe Traian Basescu presedinte, dau daca prin demiterea presedintelui Basescu incepem o noua epoca, o epoca in care sa lasam de-o parte bataliile politice, santajele, abuzurile.

Repet, in aceste zile, partenerii nostri, in special cei germani, in special crestin-democratii, au fost brutal inselati de PDL. Noi stim cat de mult pot ei sa minta. Cred ca s-au convins si ei cat de josnic poate fi PDL-ul.

Daniel Chitoiu: USL este pregatita ca de maine sa inceapa actiunile de informare corecta a populatiei, sa dam in vileag minciunile scoase de clica PDL. Vor iesi la iveala toate auditurile facute la ministere. De azi au inceput sa se aplice toate dosarele penale care fusesera puse la pastrare - seful vamilor, Mantog...

Marile dosare de frauda si coruptie sunt blocate. Sper sa iasa la iveala si fraudele din marile companii de stat. Noi consideram ca trebuie sa aducem la cunostinta poporului roman tot ce a facut conducerea PDL-ista in ultimii ani.

Victor Ponta: Nu voi face campanie, o sa-mi vad de treaba de prim-ministru. 29 iulie este Basescu contra romani. Eu si ministrii avem activitate guvernamentala. Daca nu o sa trebuiasca in fiecare zi sa raspundem la minciuni, noi o sa vorbim de proiectele noastre, iar oamenii ne vor judeca la alegerile din noiembrie, daca vor sa continue cu noi sau nu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu Victor Ponta